Lames uvećava svoje, ali i prihode Srbije

B92 11.12.2015 19:42
Lames uvećava svoje, ali i prihode Srbije


Novi pogon kompanije Lames omogućiće toj firmi da bude konkurentija, čime će uvećati prihode svoje kompanije, ali i doprineti ekonomskom razvoju Srbije.Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izvršni direktor Lames grupe Stefano Monetini i ambasador Italije Đuzepe Manco danas su u Sremskoj Mitrovici obišli novi proizvodni pogon te kompanije koja se bavi auto-industrijom.

Lames uvećava svoje, ali i prihode Srbije

Ta investicija omogućiće kompaniji Lames da bude konkurentija u dobijanju projekata od svojih postojećih klijenata, čime će uvećati prihode svoje kompanije, ali i doprineti ekonomskom razvoju Srbije.

Kompanija Lames osnovana je 1931. godine u Kjavariju u Italiji i bavi se proizvodnjom sistema za vrata na automobilima.

Specijalizovana je za proizvodnju podizača za automobilske prozore, a proizvodne pogone ima u Italiji, Brazilu, Kini i Srbiji.

U Srbiji je projekat počeo 2011. godine, a već naredne godine proizvodnja je otpočela u iznajmljenoj fabrici u Sremskoj Mitrovici.

U julu 2014. godine počela je izgradnja novog proizvodnog pogona veličine 7.500 kvadratnih metara, a investicija je iznosila više od 6,5 miliona evra.

Kompanija je za realizaciju projekta u Srbiji dobila podsticajna sredstva od vlade u iznosu od 871.000 evra, od Vlade Vojvodine 100.000 evra, a od opštine Sremska Mitrovica građevinsku parcelu.

Lames uvećava svoje, ali i prihode Srbije

Primajući subvencije Lames d.o.o. obavezao se na otvaranje 130 radnih mesta.

Pogon u Srbiji danas proizvodi podizače za prozore za Fijat automobile Srbija, Pežo sitroen grup, Folksvagen i Audi. U ovoj godini do sada je proizvedeno više od 2,3 miliona podizača, a očekivani godišnji promet je veći od 13 miliona evra.

Oko polovine prometa izvozi se u EU, a u naredne dve godine očekuje se godišnji promet od oko 20 miliona evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak