Kraj istrage, nema odgovornih za aferu 'Loto'

RTS 30.10.2015 11:11
Kraj istrage, nema odgovornih za aferu 'Loto'


Više javno tužilaštvo u Beogradu nije utvrdilo pojedinačnu krivičnu odgovornost u sumnjivom izvlačenju igre na sreću 'Loto', zbog čega je zatvorilo istragu, rečeno je agenciji Beta u tom tužilaštvu.Sumnjivo izvlačenje brojeva u 59. kolu letos je uznemirilo javnost i potreslo Državnu lutriju Srbije, kada se peti broj kombinacije pojavio na ekranu pre nego što je kuglica izvučena iz bubnja.

Po izbijanju afere nadležni u Državnoj lutriji Srbiji poručli su da je u pitanju tehnička greška.

Kako je portparolka Višeg javnog tužilašta Tatjana Sekulić rekla za današnje izdanje lista "Blic", tužilaštvo je razmotrilo rezultate predistražnog postupka koji je sprovela policija, tokom kojeg su obavljeni razgovori i veštačenja, i utvrdilo da "nema sumnje da je počinjeno bilo koje krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti".

List navodi da je premijer Aleksandra Vučića po izbijanju afere poručio da niko neće izbeći odgovornost ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotrebe u izvlačenju i da "za takvo kršenje poverenja treba snositi odgovornost", a da su sada takve tvrdnje ostale neispunjene jer se ispostavlja da za skandal nema krivaca.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak