Praktične ideje za uređenje male kuhinje

Lepota i zdravlje 29.10.2015 21:40
Praktične ideje za uređenje male kuhinje


Dobrom organizacijom prostora i korišćenjem različitih razdelnika, polica i okvira, u kuhinjske elemente možemo dosta toga da smestimo.Prostora za odlaganje nikad nije dovoljno. To važi za sve prostorije u stanu, a naročito za kuhinju u kojoj moramo na relativno malom prostoru da stavimo mnogo šerpi, tanjira, hrane, kuhinjskih aparata…

Dobrom organizacijom prostora i korišćenjem različitih razdelnika, polica i okvira, u kuhinjske elemente možemo dosta toga da smestimo. U stranim časopisima i na sajtovima ima dosta dobrih ideja kako da se sve neophodno smesti u kuhinju, a evo nekih za koje mislimo da su praktične a jeftine.

Jedan od predloga je da sa unutrašnje strane kuhinjskog ormarića okačite ono što svakodnevno koristite prilikom kuvanja poput varjača, prese za pire i sličnih pomagala. Možete da okačite sve što nije mnogo teško ili kabasto.

U kuhinjske ormare možete da stavite plastične kutije u koje ćete, prema vrstama (na primer, začini) odložiti pojedine grupe hrane. Tako ćete mnogo lakše uvek moći da pronađete ono što vam treba, a znaćete i šta morate da dokupite.

Plastične poklopce od kutija možete da smestite u sušilicu za sudove. Poznato vam je da plastične kutije za odlaganje hrane ne treba da držite zatvorene jer dobijaju neprijatan miris, pa je ovo odlična ideja da ne zagubite poklopce.

U ormariće stavite male šipke kako biste napravili pregrade i bolje organizovali prostor, i u svaku od njih možete da stavite neke “tanje” stvari, poput daske sa seckanje ili poslužavnika. Za odlaganje šolja, flaša sa sosevima ili kesica smokija, kikirikija, keksa, čokolade, može da vam posluži plastični držač sa džepovima koji se često koristi u kupatilu, a možete da ga okačite na unutrašnja vrata od ostave.

U kuhinjski ormar možete i da stavite šipku na kojoj će da vise tiganji ili manje šerpe, a ispod će vam ostati prostor za još sudova. Da bi vam fioka bila uredna, obavezno kupite manje i veće plastične kutijice, grupišite stvari i lako ćete ih pronalaziti.

I na zidove možete da okačite razne stvari, poput šoljica za kafu ili šolja, što može i da ukrasi vašu kuhinju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak