Između života i smrti: Tragična sudbina Lamara Odoma

24sata 14.10.2015 21:58
Između života i smrti: Tragična sudbina Lamara Odoma


Vest da je bivši košarkaš Lamar Odom u komi i da se bori za život rastužila je mnoge fanove ovog sportiste. Imao je teško detinjstvo, porodične tragedije, dotakao zvezde - a sada se bori za život.Slavni košarkaš bori se za život nakon što je noćas pronađen bez svesti u bordelu u Las Vegasu. Problemi sa drogom presudili su njegovom braku sa Kloi Kardašijan, a u taj svet uvukao ga je rođeni otac, zavisnik od kreka, uz koga je odrastao nakon smrti majke.

Lamar Odom nalazi se u komi, a dobro obavešteni izvori tvrde da mu otkazuju bubrezi, srce i pluća, te da su male šanse za oporavak.

Lamar Odom rođen je 6. novembra 1979. godine u Kvinsu, mestu koje je tih godina bio stecište kokaina. Njegov otac, Josif je bio heroinski zavisnik.

Odom je preživljavao teško detinjstvo u getu. Majka, Keti Mercer, je morala sama da ga izvodi na pravi put, pošto se na oca nije moglo računati. On je imao svoje preokupacije drogom. Ali to je tek bio početak teškog života. 

Bivši košarkaš i muž rijaliti zvezde ima dugu istoriju problema sa drogom, nakon što je gledao kako mu umiru majka, sin, baka i najbolji prijatelj, a odrastao je uz oca zavisnika.

Sada je posrnuli sportista na granici između života i smrti.

Njegov lični pakao počeo je kada je njegova majka, Keti Merser, preminula od tumora debelog creva. Lamaru je tada bilo samo 12 godina.

Sa ocem Džoom nije imao dobar odnos, jer je ovaj bio zavisnik o heroinu.

U jednoj epizodi rijalitija "Keeping Up with the Kardashians" ispričao je:

- Kada je moja majka umrla, otišao sam na teren i igrao košarku ceo dan. Nisam čak ni jeo ništa. Samo sam igrao košarku.

Odoma je odgajala baka, Mildred Merser, koja je preminula 2004. godine.

Nakon toga, njegov sin Džejden preminuo je iznenada u svojoj kolevci, 2006. godine, sa svega sedam meseci. Lamar i njegova tadašnja devojka, Liza Morales, imaju i ćerku Destini (8) i sina El Džeja (5).

Godina 2011. takođe je bila veoma stresna za njega. U junu je sahranio blisku 24-godišnju rođaku, koja je ubijena u Njujorku. Svega tri dana kasnije, bio je suvozač u vozilu koje je učestvovalo u sudaru u Kvinsu. Vozač motora je izgubio kontrolu, udario u auto u kom je bio Lamar, a potom srušio 15-godišnjeg pešaka, Avsafa Alvija Islama, koji je preminuo od povrede glave.

U junu ove godine, Odomov najbolji prijatelj Džejmi Sangutai preminuo je od bakterije koja jede meso, nakon što se zarazio prljavim iglama. Veruje se da je dugo imao problema sa drogom.

- Smrt me uvek prati, stalno je oko mene. Sahranjujem mnogo ljudi već dugo vremena. Kada sam morao da sahranim svoje dete, nisam počeo da tugujem narednih godinu i po dana. Ali me je dotuklo kada sam video rođaku koja je umrla, a potom i ovo dete... Mislim da sam slab. To me je mentalno dotuklo. Zato se mnogo toga odražava na mene - ispričao je Lamar pre nekoliko godina.

Krajem 2013. godine Kloi je ostavila Lamara, kada se otkrilo da je zavisnik o drogama i da ju je varao. Pre nekoliko meseci zvanično su se razveli, a ona je od jula u vezi sa njegovim bivšim kolegom, igračem Hjuston Roketsa, Džejmsom Hardenom. Odom je veoma teško podneo razvod, pa je progonio Kloi, neprestano ju je zvao, a čak je jednom prilikom i presreo na ulici i napao je verbalno, zbog čega su mu pretili policijom.

- Nećeš prijaviti Lamara Odoma policiji - vikao je on tada, a potom je u jednom intervjuu ispričao da bez Kloi nikada neće biti potpuno srećan.

A imao je blistavu karijeru - dva puta je osvojio NBA prvenstvo, uzeo je zlato na FIBA svetskom prvenstvu 2010. kao i bronzu na Olimpijskim igrama 2004, a 2000. proglašen je najboljim početnikom u NBA. Poricao je da ima problema sa drogom, a zbog toga je ostao bez angažmana.

- Odabrao sam da eksperimentišem marihuanom, zato sam tu gde jesam. Na savetovanju sam, ali to nije klinika za odvikavanje - insistirao je.

Ispostavilo se da ima veći problem nego što je mogao i da zamisli. Samo da ga ne košta života...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak