Đorđević: Kalinić je sjajan igrač

N1info 23.09.2015 21:25
Đorđević: Kalinić je sjajan igrač


Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je u sredu da Nikola Kalinić nema grešku i da je on izuzetno važan za reprezentaciju."Kalinić nema nikakvu grešku, on je igrač koji je izuzetno važan za naš tim i njegov odnos prema radu je neverovatan", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kalinić je u komentarima pojedinih košarkaških stručnjaka "podbacio" na nedavno završenom kontientalnom šampionatu i odigrao slabije nego u dresu Crvene zvezde prošle sezone, kao i prethodnom Svetskom prvenstvu.

"Kalinić je igrao u proseku dva minuta manje nego prošle godine. Ali, tandemi se prave na terenu. Košarka se igra sa pet igrača, to nije individualni sport. Kalina je vrednost ove reprezentacije", kazao je selektor.

Đorđević je u toku prošle sezone kritikovao Kalinića zbog ponašanja na terenu, razgovora sa sudijama i dobijenih tehničkih grešaka, a novi igrač Fenerbahčea je i na evropskom šampionatu dobio tehničku.

"Pre šest meseci sam ga javno kritikovao i rekao da mora da prestane da priča sa sudijama. Na tome mora da radi, nema veze što je dobio tehničku, odmah je zamenjen, ali i vraćen posle dva minuta. Svi su grešili i te greške treba da eliminišemo", rekao je Đorđević.

Srbija je na Evropskom prvenstvu zauzela četvrto mesto, a jedine poraze zabeležila je u polufinalu i utakmici za bronzanu medalju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak