Dragana Miskin - dublerka Monike Beluči

Novosti 16.09.2015 22:19
Dragana Miskin - dublerka Monike Beluči


U filmu Emira Kusturice 'Na mliječnom putu' mlada Bilećanka u nekim scenama, menja čuvenu italijansku divuKada neko sa dvadeset godina dobije šansu da bude dubler slavne glumice Monike Beluči, onda sa pravom može da se kaže da je pravi srećnik. Ovo se upravo dogodilo Bilećanki Dragani Miskin, koja je postala dublerka jedne od najlepših žena sveta, a koja glumi u filmu Emira Kusturice "Na mliječnom putu".

Dragana priča za "Novosti" da sve se desilo - slučajno. Nije ni sanjala da može biti dublerka lepotici kakva je Monika Beluči.

- Početkom juna meseca otišla sam kao vođa statista na snimanje filma u Trebinju. U jednom trenutku pored mene je sela Monika. Odjednom su svi okupljeni statisti počeli da pričaju kako ličim na Moniku. Neki koji su ranije došli i nisu videli Moniku čak su mislili da sam ja Monika i tražili su da se slikaju sa mnom! Tako sam dobila ulogu dublerke - priča Dragana.

Za "Novosti" otkriva da je radila na sceni "kidnapovanja" Monike. Stavljaju je u vreću, pa je prebacuju u kombi. Pored toga, menjala je divu i u nekim manjim kadrovima gde se šeta i prolazi kroz hodnik.

- Bila sam i još sam srećna, verujem u svoj talenat i još više sam zavolela glumu.

Što se tiče Monike, mlada Bilećanka kaže da ju je oduševila pojavom, lepotom i ponašanjem.

- Monika je diva u pravom smislu te reči. Pristupačna, predivna, elokventna, prirodna lepota, dama u svakom smislu. Zanimljivo je da smo se upoznali na setu tako što mi je stala na nogu. Tada još nisam bila u priči za dublerku. Onda je tražila od Kusturice da mi se izvini na srpskom jeziku. Zamolila je šminkerku i da nas uslika. Ova slika mi je jedna od najlepših uspomena - priča Dragana.

Često je, kako kaže, pitaju da li joj imponuje što je dublerka Monike Beluči.

- Kako da mi ne imponuje što sam dublerka takve lepotice, pa čak i ako je starija od mene trideset godina - uz osmeh priča Dragana.

Pored Monike oduševio je i reditelj Emir Kusturica.

- Emir se ponaša na snimanju kao da nam je svima najbolji drug. Pričala sam sa njim o amaterskom pozorištu iz Bileće, gde glumim. Dao mi je odlične savete, a želja mi je i da upišem Akademiju umetnosti koju planira da otvori - ispričala je Dragana.

Inače Dragana je nedavno upisala Puškinov institut u Trebinju. Član je amaterskog pozorišta "Osvit" iz Bileće, gde je imala već nekoliko zapaženih uloga.

Ima podršku porodice u poslu kojim namerava da se bavi.

Nakon što sam bila dubler Monike, u kući mi se otac stalno šali kako mu je Monika Beluči starija ćerka - uz osmeh je ispričala Dragana.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak