Ђорђевић: Не бежимо од улоге фаворита

Политика 03.08.2015 08:51
Ђорђевић: Не бежимо од улоге фаворита


Селектор кошаркаша Србије сматра да на Европском првенству шансе за трофеј има чак осам тимова. – Превасходни циљ пласман на Олимпијске игре у РијуСелектор кошаркашка Србије Александар Ђорђевић рекао је да његова репрезентација не бежи од улоге фаворита, али је истакао да има много добрих конкурената у борби за медаљу на Европском првенству.„Не бежимо од улоге фаворита, али по мени има осам јаких фаворита. Све екипе имају за циљ одлазак на Олимпијске игре, што је и мој циљ у овом двогодишњем раду, јер нас финале директно води у Рио. Трудићемо се свим силама да дођемо до тог резултата”, рекао је Ђорђевић новинарима у Крањској Гори.

Ђорђевић је додао да поред Србије, само из групе у којој је она уз Шпанију, Немачку, Турску, Италију и Исланд, има четири кандидата за медаљу на Европском првенству.

Србија има проблема са неколико повређених играча, а селектор је истакао да је сигуран да ће све то бити санирано уз одличан рад лекарског тима на челу са професором Драганом Радовановићем.

Он је похвалио однос играча према раду.„За мене је то добра ствар, као човека који тежи да се из тренинга дође до игре и спреме. Штета што су затворени тренинзи, па се не види са коликом жељом раде ови момци”, навео је селектор.

Ђорђевић је рекао да су се индивидуални квалитети играча подигли на виши ниво у односу на претходни репрезентативни циклус, што га посебно радује.„Индивидуални квалитети су се подигли после прошле сезоне, играчи су носиоци у својим екипама, за разлику од прошле године. Они су се искристалисали и то је долазна снага и додатни мотив”, рекао је Ђорђевић.

Када је реч о Бобану Марјановићу, који је због проблема са повредом отпутовао у Сан Антонио, Ђорђевић је казао да ће се центар српског тима у уторак прикључити екипи.

На питање да ли је сигуран да ће Марјановић доћи, Ђорђевић је рекао: „Није моје да причам о томе у овом тренутку, то су ствари које штете нашој концентрацији”.„Наше је да се бавимо кошарком и концентришемо на игру, а шта ће се десити с њим, о том потом. На путовању од 20 сати отекну ноге и Јусеину Болту, а не човеку који је висок 2,22 метра. Постоје оне чарапе за проширене вене, шта знам...„, навео је селектор Србије.„Све је јасно, и нама и њему, прегледали смо га и знамо о чему се ради, али против силе је јако тешко играти”, додао је Ђорђевић.

Он је похвалио центра Огњена Кузмића и рекао да у случају изостанка Марјановића неће позвати новог играча у тим, већ ће на континентални шампионат повести неке од играча који су на припремама.

Ђорђевић је навео да ће 12 играча за Европско првенство одредити након последње припремне утакмице.

И Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да му је финале циљ на Европском првенству јер доноси пласман на Олимпијске игре, али да би био задовољан и неком позицијом која води у квалификације.„Циљ нам је да се пласирамо у финале, што је рекао селектор и сложио бих се са тим, али бих прихватио неко од трећег до шестог места које отвара пут ка Олимпијским играма. Треба да будемо свесни свог квалитета, гледамо себе и концентришемо се на своју игру”, рекао је Теодосић.

Када је реч о његовом физичком стању, Теодосић је навео да је „мање-више океј” и да се нада да ће све бити у реду за два до три дана.

Он је додао да је срећан што ће Србија коначно почети да игра пријатељске утакмице јер ретко који играч „воли најтежи део припрема"„Сада почиње оно што сви волимо и то нам треба”, додао је он.

Теодосић није желео да пореди овај са прошлим репрезентативним циклусом, рекавши да недостаје доскорашњи капитен Ненад Крстић који је 10 година био у националном тиму и да је његов изостанак „велики минус”.„Једна позитивна ствар је што су момци имали одличне сезоне у својим клубовима и само треба да наставимо континуитет добрих игара које смо пружали у клубу”, рекао је Теодосић.

Према његовим речима, ти играчи су одговорнији и свесни тога.„Они су одговорнији. Не могу да кажем да раде боље, раде пођеднако добро. Свесни су да је и на њима већа одговорност, што је и једина промена”, рекао је Теодосић.

Европско првенство ће се одржати од 5. до 20. септембра у Немачкој, Летонији, Хрватској и Француској. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak