Đorđević besan: Slučaj Marjanović – više od košarke

RTS 28.07.2015 22:05
Đorđević besan: Slučaj Marjanović – više od košarke


Selektor srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević besan posle odluke San Antonija da pozove Bobana Marjanovića na dodatne lekarske preglede u SAD. 'U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo', rekao je Đorđević za sajt KSS-a.San Antonio je Marjanovića, sa kojim je nedavno potpisao ugovor, pozvao u SAD nakon izjava pomoćnog trenera Crvene zvezde da je srpski centar u "finalu plej-ofa herojski igrao sa slomljenim stopalom".

"Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika, koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem. Pokrenuta je lavina, iako je Boban Marjanović dobro i nema nikakvih zdravstvenih problema. To su pokazali lekarski pregledi u Milanu koje su nadgledali doktori San Antonija i posle kojih je potpisao profesionalni ugovor", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je takođe naveo da je Marjanovića pregledala medicinska komisija KSS-a, kao i da su rezultati tih pregleda bili negativni.

"Od lekarskog tima San Antonija dobili smo mejlom zahtev da Bobanu zabranjuju treninge sledećih šest do osam nedelja, a mi smo im izašli u susret da se u četvrtak pojavi u Los Anđelesu na dodatnim pregledima. Ne znamo na osnovu čega je došao taj zahtev jer je sa Marjanovićem, ponavljam, sve u najboljem redu. U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo", rekao je Đorđević.

"Ostaje još samo da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju, naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji kao i samom Bobanu Marjanoviću", zaključio je Aleksandar Đorđević.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak