Novi sajt i nagrade za bečku 'Prosvjetu'

RTS 14.07.2015 16:18
Novi sajt i nagrade za bečku 'Prosvjetu'


Za bečku 'Prosvjetu' je 2015. izuzetno uspešna godina. Nakon dobro posećenih kulturnih događaja, zapaženih i vrednih projekata, počele su da pristižu i nagrade.Posle Velike povelje "Prosvjete", koju je odbor u Austriji dobio od Glavnog odbora na martovskoj Skupštini „za doprinos čuvanju i njegovanju srpske prosvjete kulture i duhovnosti", na posebnoj manifestaciji početkom maja meseca stigla je i svečana diploma ambasade BiH u Beču "za neumoran rad, veliku posvjećenost ideji mira i uspješnu saradnju sa ambasadom BiH u Beču" koju je ambasadorka dr Tanja Milašinović Martinović dodelila Odboru.      

Nedavno je stiglo i lepo priznanje od Vlade Republike Srpske koje je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, gospodin Zlatan Klokić, uručio u Beču predsjedniku SPKD Prosvjeta Austrija prof. Srđanu Mijalkoviću "za izuzetan doprinos očuvanju srpskog identiteta kao i njegovanju tradicije, kulture, običaja, jezika, pisma i kulturnog nasljeđa, kao i za unapređenje saradnje Republike Srpske i dijaspore u Austriji".

Kao i prilikom dobijanja prethodnih priznanja, Mijalković se srdačno zahvalio i istakao da ono pre svega pripada brojnim članovima, mnogim prijateljima i vrednom timu "Prosvjete".

Osim toga, SPKD "Prosvjeta" je za Vidovdan ove godine predstavila javnosti novi izgled elektronske prezentacije društva.

Novi sajt je pripreman dugo i studiozno, s obzirom na širinu delovanja i značaj rada Društva u dijaspori i maticama. Zainteresovani mogu da pronađu sajt na istoj adresi kao i do sada prosvjeta.at i pozvani su da se uključe, daju komentare i prijave se za praćenje i slanje informacija o radu društva.

Učesnici projekata i roditelji zainteresovanih učenika na sajtu mogu pronaći i formulare za prijavljivanje u Školu srpskog jezika, Mali hor Prosvjete i ostale zanimljive aktivnosti društva. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak