Igramo za Srbiju

RTS 19.06.2015 19:26
Igramo za Srbiju


Prepoznatljivo obeležje čitave manifestacije biće kačket sa natpisom Igramo za Srbiju, čijom će kupovinom donirati sredstva za opremanje objekta i radnog centra ustanove u Sremčici.U organizaciji nastavnica dopunske nastave na srpskom jeziku Jasne Radojičić, Jelene Todorović Lazić, Jelene Kende i Romane Radović, a uz podršku Generalnog konzulata Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve u Cirihu, brojnih sponzora i prijatelja, u nedelju, 21. juna u sportskoj hali "Im Birch" na Erlikonu (Margrit-Rainer-Strasse 5, 8050 Zürich), biće održana manifestacija za prikupljanje novčanih sredstava za opremanje Ustanove za decu i mlade "Sremčica".

Prepoznatljivo obeležje čitave manifestacije biće kačket sa natpisom Igramo za Srbiju, čijom će kupovinom donirati sredstva za opremanje objekta i radnog centra ustanove u Sremčici. Nastavnici i organizatori manifestacije se nadaju da će i ove godine imati dobar odziv i pomoći još nekome kome je pomoć dobrodošla.

Ovaj humanitarno-sportski projekat, pokrenut prošle školske godine, zamišljen je kao sportski dan i druženje roditelja i dece koja pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku. Organizovan je kao humanitarna akcija sa ciljem sakupljanja sredstava za obnovu i opremanje osnovnih škola, ustanova socijalne zaštite, centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine i drugih institucija i pojedinaca u Srbiji kojima je pomoć potrebna, kao i promocija sporta kao područja pogodnog i za razvijanje nacionalnog i kulturnog identiteta, jačanje trajnih veza sa otadžbinom, uključivanje u javni i društveni život uže i šire zajednice.      

Na terenima sportskog kompleksa Juhof u Cirihu,prošlog leta okupilo se preko 300 dece i roditelja iz Švamendingena, Šlirena, Emtler, Dibendorfa, Vintertura, Zebaha, Afolterna, Regenzdorfa. Na terenu su se, kao specijalni gosti, pojavili i javne ličnosti, donatori, predstavnici države. Uz svesrdnu pomoć košarkaškog kluba Korać, fudbalskog kluba Srbija i Saveta roditelja dopunske nastave na srpskom jeziku, organizovano je niz aktivnosti za sve učesnike - od klasičnih sportskih nadmetanja - fudbal, između dve vatre, nadvlačenje konopca, štafetne igre, preko tradicionalnih srpskih dečijih igara ledeni čika, ćorave bake, ulice, tapša, lapša, ko je moj drug, jelečkinje, barjačkinje, krajcarice, do igraonica i likovnih radionica za najmlađe.      

Obeležje prošlogodišnje manifestacije bila je majica sa natpisom Igramo za Srbiju, čijom su kupovinom donirana sredstva za obnovu Osnovne škole Borivoje Ž. Milojević u Krupnju.

Akcijom je sakupljeno 4450 franaka, od kojih je ova škola uspela da opremi tri učionice kompletnim školskim nameštajem.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak