Konfuzija: Đilas zove na bojkot, klubovi ne bi iz ABA

Kurir 10.06.2015 23:18
Konfuzija: Đilas zove na bojkot, klubovi ne bi iz ABA


Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da će srpski klubovi napustiti ABA ligu, iako se niko od učesnika ovog takmičenja još nije zvanično oglasio po tom pitanju.- Zbog nerazumevanja od strane FIBA došli smo u situaciju da izaberemo put sa što manje negativnih konsekvenci. Klubovi su spremni da učine sve kako bi sprečili da košarkaška reprezentacija Srbije bude suspendovana sa Evrobasketa, a to znači samo jedno - rekao je Đilas za Mocarsport.

Uzdržani

Na pitanje da li to znači da će Partizan, Crvena zvezda, Mega i Metalac napustiti regionalno takmičenje, kratko i jasno je odgovorio:
- Da, naravno!

Sastanak predsednika KSS sa srpskim klubovima zakazan je za danas (13.00), a mogao bi da bude veoma zanimljiv baš zbog prethodne odluke predsednika KSS, s kojom u klubovima izgleda nisu upoznati.
- To je za mene novost. Prvi put čujem od vas. Ne znam kako je Đilas i po kom osnovu to izjavio. Sa nama niko nije kontaktirao sa nekim novim informacijama - rekao je za Kurir predsednik Skupštine KK Metalac Zoran Vraneš, koga smo zamolili da nam otkrije kako će klub iz Valjeva reagovati ukoliko predsednik naredi povlačenje iz ABA lige.
- Ne verujem da će on tako reći. Sačekaćemo Zvezdu i Partizan jer su oni veći klubovi od Metalca.

Po diktatu velikih

Kurir je kontaktirao i sa „alfom i omegom“ Mege Miškaom Ražnatovićem i dobio precizan odgovor.
- Nemamo stav o najavljenom istupanju klubova iz ABA lige koje je najavio predsednik KSS Đilas. Sledićemo ono što se dogovore Crvena zvezda i Partizan - rekao je Ražnatović.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak