Grčka spremna na ustupke

RTV 10.06.2015 22:47
Grčka spremna na ustupke


Grčka je spremna da pregovara o mogućim ustupcima u pogledu budžetskih ciljeva, rekao je za Frans pres izvor iz vlade u Atini.Grčka je spremna da pregovara o mogućim ustupcima u pogledu budžetskih ciljeva, što je do sada bila "crvena linija" koju Atina nije želela da pređe u razgovorima sa svojim međunarodnim kreditorima, rekao je za Frans pres izvor iz vlade u Atini.

"Za nas je veoma teško da pravimo nove ustupke, ali spremni smo da razgovaramo o rešenju. Nismo pristali na primarni suficit od jedan odsto, ali pitanje je otvoreno", rekao je izvor, osvrnuvši se na budžetski cilj za 2015. koji zahtevaju kreditori, a Atina ga je do sada odbacivala uz objašnjenje da bi za njegovo ostvarenje bila potrebna dodatna budžetska štednja.

Vlada u Atini već četiri meseca pregovara sa kreditorima, kojima je ponudila reformu penzionog sistema, poreza na dodatu vrednost i povećanje primarnog budžetskog suficita, ali i zahtevala od kreditora otpis dela duga. Eventualni neuspeh pregovora sa kreditorima mogao bi Grčku da gurne u bankrot i da dovede do njenog izlaska iz evrozone.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak