Сусрет дечјих драмских радионица у Мађарској

РТС 05.06.2015 18:57
Сусрет дечјих драмских радионица у Мађарској


Празник сценског покрета и игре 'Сусрет дечјих драмских радионица' представља традиционалну манифестацију коју са успехом већ дуги низ година организује Културни и документациони центар Срба у Мађарској.Ове године међу учесницима били су малишани из Новог Сентивана, Батање, Будимпеште и Ловре која је овог пута била и домаћин поменутог догађаја. 

Програмом какав је сусрет драмски радионица, деца из целе Мађарске осим што се друже имају прилику и да покажу своје драмско умеће вршњацима, али и широј публици, односно, да кроз игру вежбају и развијају знање српског језика, сазнајемо из Српског културног и документационог центра у Мађарској.      

На летњој сцени Српског позоришта у Ловри малишани су извели интересантне представе, скечеве о зеки у шуми, изгубљеном пачету, доласку пролећа и лептирићима, одласку у Африку, до оних за мало старије које се тичу одрастања тинејџера. Све ово са малишанима увежбали су педагози: Јелена Вукајловић Краус, Софија Иванов, Станислава Ђенеш Екбауер, МаркоГажић, Емилија Пинтерић и Ида Франциа.

На самом крају шареноликог сусрета у име организатора Милан Ђурић поделио је свакој групи захвалнице, чоколадице, а учитељицама по цвет.

Програму је присуствовала и Вера Пејић Сутор, председница Самоуправе Срба у Мађарској.

Према речима Милан Ђурића, директора Културног и документационог центра Срба у Мађарској од следеће године би овај сусрет требало проширити на програм од 2-3 дана. Тада би у госте било добро позвати, као што је то био случај пре пар година, неког од педагога из Србије који се баве и организују усавршавања у области сценског покрета и драме, што би по његовом мишљењу можда било корисно за педагоге у Мађарској. Том приликом он је изјавио да би било добро да се усавршавање спроведе у сарадњи са Педагошким и методолошким центром као заједнички пројекат две институције Самоуправе Срба у Мађарској.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak