Varufakis priznao: Sve sam snimao

RTS 24.05.2015 23:55
Varufakis priznao: Sve sam snimao


Grčki ministar finansija Janis Varufakis priznao je da je snimao sastanak ministara finansija evrozone i kritikovao medije zbog 'laži i insinuacija'Grčki ministar finansija Janis Varufakis priznao je da je snimao sastanak ministara finansija evrozone i kritikovao medije zbog 'laži i insinuacija' u izveštavanju o događajima sa sastanka održanog 24. aprila u Rigi.

Njujork tajms je prošle sedmice objavio da je Varufakis rekao da je snimao sastanak u Rigi, što je naišlo na kritike pojedinih grčkih medija i opozicije, da bi takav potez mogao da podrije nastojanja Grčke da obezbedi zajam kod kreditora, preneo je Rojters.

Varufakis je prethodno odbacio navode iz članka Njujork tajmsa, ocenivši da je reč o "bajkama".

Grčki ministar finansija je u svom blogu i za britanski Bi-Bi-Si naveo da često snima svoje odgovore na mobilni telefon i da mu ti snimci služe da pripremi izveštaj za sednicu grčke vlade, navodi Tanjug.

"Isto sam uradio na sastanku Evrogrupe u Rigi, i nakon toga, u Atini, iskoristio taj snimak za rad na izveštaju za svoje kolege", napisao je Varufakis.

Pravila Evrogrupe ne zabranjuju eksplicitno učesnicima da snimaju razgovore sve dok njihov sadržaj ostaje u tajnosti.

Varufakis je istakao da u potpunosti poštovao pravila poverljivosti sastanka i da nije izašao sa detaljima u javnost, čak i na provokacije medija.

"Stajao sam čvrsto nasuprot bujici laži koja je tekla sedmicama, kao iz kanalizacije. Branio sam se od svih provokacija i odbio da otkrijem bilo šta šta se dešavalo na tom sastanku", naglasio je Varufakis.

Za izveštaje medija, da su ga njegove kolege na sastanku nazivali "onim koji traći vreme", "kockarom" i "amaterom", Varufakis je rekao da su neistiniti.

Grčka duguje oko 1,5 milijardi evra Međunarodnom monetarnom fondu, koje treba da isplati u junu, i više od šest milijardi evra Evropskoj centralnoj banci, u julu i avgustu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak