Производња у 'Икарбусу' у шестој брзини

РТС 30.04.2015 17:12
Производња у 'Икарбусу' у шестој брзини


После годину дана испитивања, почела је серијска производња 'Мерцедесових' аутобуса у 'Икарбусу'. Прва већа наруџбина је стигла од Градског саобраћајног предузећа 'Београд', које је купило 30 аутобуса.За разлику од 2014. када није било посла, у 'Икарбусу' очекују стотинак наруџбина до краја године.

"Мерцедесов" аутобус који се у "Икарбусу" производи по лиценци, представљен је прошлог пролећа на Сајму аутомобила у Београду. Од тада је прошао све тестове потребне да би се прилагодио српском, али и страним тржиштима.

Први купац је приватни престонички превозник. Његов возач посебно хвали малу потрошњу и велику еластичност возила.

"Идемо 45 километара на час, а он је већ пребацио у шесту брзину. Веома лако мења брзине и веома је еластичан. Има већ 14.000 километара и нема никаквих проблема", каже Милорад Мишевић из фирме "Арива".

После дужег времена због великих поруџбина, "Икарбус" покреће читав ланац домаћих добављача, којима се гарантује посао на дужи рок и сигурна исплата.

"Напокон је почела серијска производња 'мерцедеса' у Србији након низа тестова, хомологација, тендера који су каснили, обезбеђивања средстава", истиче генерални директор "Икарбуса" Александар Вићентић.

У "Икарбусу" кажу да имају помоћ ресорног министарства, посебно када је реч о тендерима на којима су у предности домаћи произвођачи. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak