Marko Mišković: Optužen sam samo zbog prezimena

N1Info 28.04.2015 10:14
Marko Mišković: Optužen sam samo zbog prezimena


Marko Mišković ponovo je u Specijalnom sudu negirao sve optužbe koje ga terete da je oštetio putarska preduzeća i utajio porez, istakavši da je optužen samo zato što nosi prezime Mišković.Sin prvooptuženog vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, smatra da optužnica ima mnogo nelogičnosti, kao što je navod da je zajedno sa ocem i Milom Đuraškovićem organizovao kriminalnu grupu, navodeći da je u to vreme nije imao ni 24 godine.

Iznoseći odbranu pred novim sudskim većem, on je rekao da ostaje pri svim ranije datim iskazima i da nije bio uključen u poslove sa putarskim preduzećima.

"Nikad nisam ušao ni u jedno od tih preduzeća, nisam bio član Upravnog odbora ili nekog drugog organa i nikad nisam urgirao da se neko zaposli", naglasio je Marko Mišković.

Osvrnusivši se na deo optužnice kojom se tereti za utaju poreza, on rekao je da se u te stvari ne razume i da ima ljude koji su se time bavili.

"Mene otac nije učio kako da utajim porez", rekao je Marko Mišković i dodao da nikada nijedan evro, niti dividendu nije podigao iz preduzeća za puteve, što mu se takođe stavlja na teret optužnicom.

On se požalio sudskom veću da je protekle tri godine izložen medijskom linču punom neistina, da nema ko da ga zašiti i da ne može ni da se brani od toga.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem odbrane Milutina Gaševića, koji je takođe negirao optužnicu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak