Ђачка васкршња изложба у Цириху

РТС 15.04.2015 09:55
Ђачка васкршња изложба у Цириху


Као и сваке године, учитељ Мишко Јовановић је са својим ученицима из кантона Цирих, приредио Васкршњу изложбу.Ученици из кантона Цирих су са својим учитељем Мишком Јовановићем приредили, традиционално, Васкршњу изложбу.

"Сваке године се трудим да са својим ученицима из Цириха осмислим Васкршњу изложбу, која ће бити другачија и креативнија од оних из претходних година. Зато смо ове године организовали посебне радионице. Ученици су имали групни задатак, да направе васкршње јаје, самостално бирајући технике и материјал за рад. Били су подељени у четири групе. Циљ је био да кроз групни рад и интегративну наставу ученици развијају своју креативност, уметнички дар, естетику, али и граде добре социјалне односе, развијају толеранцију, поштују другачије ставове и изборе и негују народну традицију и обичаје. У жирију се нашао и глумац Дејан Јелача", рекао је учитељ Мишко Јовановић.

Ученици из неколико школа су се потрудили да њихов рад буде најуспешнији, а најбољи су награђени дипломама.

Члан жирија, глумац Дејан Јелача није крио одушевљење са колико преданости, креативности и маште су ученици стварали свој рад, па му је било веома тешко да одлучи која су три рада најбоља.

Прво место је припало ученицима из Опфикона, друго место су освојили ученици из Цириха (Kappeli), а треће место ученици из Волисхофена. Сви ученици ће бити награђени дипломама.

Награђени радови ће бити изложени у просторијама Конзулата Републике Србије у Цириху  током месеца априла.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak