Humanisti: Promeni život za jedan dan

Vesti 09.04.2015 13:46
Humanisti: Promeni život za jedan dan


Niko kao dve sestre iz Montroja! Tanja Prokić i Milica Prlina, rodom iz Beograda, vlasnice pariskog restorana Kod dve sestre imaju i srce i dušu satkanu od dobrote.Jer, kako objasniti da se uz učenike iz dopunskih školica i nekoliko vernih dijasporaca, jedino one odazovu pozivu za tradicionalnu akciju prikupljanja vaskršnjih čokoladnih jaja, zeka, zvončića i bombona namenjenih deci oboleloj od raka i leukemije, a koja se leče na beogradskom Institutu za majku i dete.

One ljude koji su se umorili, a ne zameramo im, njih dve su dostojno zamenile, i čim su čule dve sestre za ovu humanu akciju koja se odvija već petnaestu godinu zaredom u saradnji sa Humanitarnim mostom "Vesti", odmah su sa reči prešle na dela.

Lepa reč otvara i gvozdena vrata, kaže stara mudrost. Svakog dočekaju ljubazno kao i uvek, ali ovoga puta su i znanim i neznanim objasnile da je reč o poklonima za najmlađe i najbolesnije. I nije bilo gosta, ni stalnog, a ni putnika namernika, od kojih nisu dobile pakete slatkiša.   

Tako su dve sestre za samo nekoliko dana prikupile pet kartona "uskršnje dečje radosti", pozvale humanitarca Iliju Mikija Vujovića, Miki pozvao svog komšiju penzionera Dragog Golubovića, prijatelj ne časeći upalio kola i zajedničkim snagama dečji darovi stigli su do putne agencije Vojaž Rada, tu ih preuzimaju vozači Fudeksa i bez nadoknade prevoze u Beograd.

I eto, i u tom ne malom lancu ljudi dobre volje utkala se ne samo plemenitost već i ljubav i zajedništvo prema nejakim, kao i želja da se svaka suza sa dečjih lica izbriše bar na tren. Bar na praznik!   


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak