Srbi iz Australije dižu dom za jedanaestoro dece

Vesti 26.03.2015 11:16
Srbi iz Australije dižu dom za jedanaestoro dece


Bračni par Ljubisavljević, 37-godišnja Dragana i 47-godišnji Dragan sa jedanaestoro nejači godinama se guraju u sobičku od 16 kvadrata oronule prizemljuše u selu Stropsko, četiri kilometra od Vranja.Neko ko prvi put poseti ovu porodicu rekao bi da ovde stanuju ljubav, deca i siromaštvo. Ali, oni se raduju svakom novom danu jer im zajedništvo donosi sreću i radost u njihovom trošnom domu.

Ovih dana posetili su ih reporteri "Vesti" i uručili im donaciju od 100 australijskih dolara, dar naše stalne čitateljke i dobrotvorke B. G. iz Adelejda, koja ih je sve puno obradovala. Za njih svaki dinar koji Dragan zaradi u nadnici ili dobiju na poklon od čitalaca iz dijaspore znači puno jer ga ulažu, pre svega za osnovne potrebe svoje dece. 

Nije lako nahraniti jedanaestoro dece, ali njima to polazi za rukom i zbog toga su neizmerno zahvalni svima koji im pomažu. Izrodili su ovi bivši pekari Milicu (15), Anđelu (14), Kristinu (13), Lazara (12), Anastasiju (11), Adrijanu (10), Tamaru (9), Nataliju (7), Dijanu (4), Milana (2) i devetomesečnu bebu Martina. Sa prvom suprugom Ljubicom, koja je umrla, Dragan ima troje dece: Zlaticu (22), Zlatka (18) i Aleksandru (15), koji ne žive sa njima. 

- Hvala dobrotvorki za novčani prilog, Bog je blagoslovio jer nas je usrećila, a pre svega decu. Danas smo imali prilike da svi skupa zapevamo Nataliji za njen sedmi rođendan pesmicu "Danas nam je divan dan, našoj Nati rođendan..." Kupili smo kolače, malo više hrane, a ostatak novca upotrebićemo za nabavku brašna, zejtina, onog što nam je svakodnevno neophodno - kaže raspoložena Dragana kojoj je svanulo otkad su joj zemljaci iz Manhajma donirali sredstva za kupovinu veš-mašine.

Oni su danas višečlana porodica koja najzad zahvaljujući dobrotvorima iz dijaspore naslućuje svoju bolju i izvesniju budućnost. Naime, sredinom februara stigla je u njihov dom ponovo dragocena pomoć humanih zemljaka iz daleke Australije.

Ovu donaciju je uručio njihov predstavnik Siniša Mitrović, čovek velikog i plemenitog srca, poreklom iz sela Margance kod Vranja, koji je saznavši za njihovu sudbinu i uverivši se u istinitost naših napisa na licu mesta, odlučio da sa prijateljima iz Australije ovog leta započne izgradnju kuće Ljubisavljevićima.

Pomoć je uručio sa predstavnicima iz Eparhije vranjske gde se u magacinima nalazi kontingent robe za najugroženije porodice u Pčinjskom regionu i Kosovskom Pomoravlju prikupljene u Melburnu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak