Svetska banka odobrila 36,2 miliona evra zajma Srbiji

N1 Info 19.03.2015 07:18
Svetska banka odobrila 36,2 miliona evra zajma Srbiji


Svetska banka odobrila je Srbiji zajam od 36,2 miliona evra (44 miliona dolara) za projekat unapređenja upravljanja nepokretnostima, saopšteno je danas iz te međunarodne finansijske institucije.Kako se navodi u saopštenju, zajam će pomoći Srbiji da napravi tačnu, potpunu i elektronski dostupnu bazu podataka o vlasništvu nad nepokretnostima.

"Ovaj projekat podržava napore srpske vlade u sprovođenju reformi, pomažući joj da napravi bolje uslove poslovanja i otvaranja novih radnih mesta, kao i njene evropske integracije," rekao je šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

Kako je istakao, bolja dostupnost informacija o nekretninama će privući investitore, smanjiće troškove i znatno će skratiti vreme potrebno za njihova ulaganja.

Verheijen je rekao i da razvoj tržišta nepokretnosti treba da podstakne rad malih i srednjih preduzeća koja nepokretnosti koriste kao obezbeđenje za uzimanje kredita.

Svetska banka je ocenila da i pored toga što je Srbija u poslednjoj deceniji znatno unapredila sređenost podataka o nepokretnostima, u toj oblasti još zaostaje za standardima EU. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak