Strašno: Porodice će čekati još 15 dana na sahranu stradalih u Sibiru

Kurir 13.02.2015 09:35
Strašno: Porodice će čekati još 15 dana na sahranu stradalih u Sibiru


Porodice šestoro nastradalih srpskih radnika u požaru na poluostrvu Jamal u Sibiru još ne mogu da sahrane svoje najmilije jer nije urađena identifikacija tela.Neverica i bol vladaju i u kući Čede Bogunovića (56) iz Nove Pazove, njegovu suprugu Ljubicu već nekoliko puta obilazila je Hitna pomoć.

- Mnogo nam je loše. Kao da nam nije dovoljno teško zbog gubitka, sad još moramo da čekamo 15 dana da tela budu preneta. Dolazio je jedan od direktora firme „Velestroj“, preko koje je moj suprug otišao u Sibir. Ponudili su nam jednokratnu pomoć i objasnili da postoji mogućnost da tela neće biti u Srbiji još dve nedelje - priča potresena žena.

Prema njenim rečima i prema informacijama koje joj daje suprug, na gradilištu šefovi prave spiskove onih koji žele da se vrate u Srbiju.

- Rekla sam suprugu da se prijavi za povratak, a on se plaši, kao i većina radnika, da ne ostane bez novca koji je zaradio. S druge strane, u kampu nemaju internet, nemaju ga otkako su razne fotografije počele da se pojavljuju na društvenim mrežama - kaže sagovornica Kurira.

Ambasador Srbije u Moskvi
TELA STRADALIH JOŠ U RUSIJI

Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić izjavio je juče za Kurir da rezultati istrage požara još nisu poznati.
- Istraga je još u toku, na terenu su zamenik javnog tužioca i drugi visoki predstavnici ruske vlasti. Ona se vodi korektno i očekujemo da ćemo ubrzo saznati uzrok požara. Identifikacija tela još traje, a kad to bude završeno, ona će biti prevezena u Srbiju - rekao je Terzić i dodao da još ne zna kad će to tačno biti.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak