Knjaževac: Dečak poginuo u školskom dvorištu

Blic 04.10.2014 23:22
Knjaževac: Dečak poginuo u školskom dvorištu


Metalna konstrukcija gola pala je na 12-godišnjeg dečaka iz Knjaževca i usmrtila ga na licu mestaSava Stevanović (12), učenik petog razreda knjaževačke Osnovne škole ''Dimitrije Todorović – Kaplar'', preminuo je danas oko 18 sati na licu mesta u dvorištu Srednje tehničke škole, kada se na njega obrušila metalna konstrukcija gola.

-Deca su igrala fudbal, a Sava je branio. Kada su dečaci prešli na suprotnu stranu betonskog igrališta, on se uhvatio za prečku gola i počeo da se ljulja. U jednom momentu je pao na leđa, a cela konstrukcija preko njega. Preminuo je na licu mesta – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Noćas smo u blizini Tehničke škole zatekli starije drugove ovog nesrećnog dečaka. Bili su preplašeni, u šoku, uznemireni. Samo koji sat ranije videli su Savu.

-On stanuje preko puta Tehničke škole, a u dvorište je došao da brani desetak minuta pre nego što je nastradao. Čuli smo vrisak dečaka koji su potrčali prema njemu, niko nije ni slutio da je Sava poginuo, mislili smo da je samo pao u nesvest! Ležao je na leđima, bio je krvav i videli smo da su mu ispali zubi – jedva kaže jedan učenik osmog razreda škole koju je pohađao i Sava.

Dečaci kažu da je Sava bio odličan drug, da je trenirao košarku, da je živeo sa majkom, očuhom i sestrom koja ima 15 godina i pohađa Tehničku školu, baš onu u čijem je dvorištu dečak nastradao.

-Sava nema tatu, poginuo je dok je on bio beba. Njegov otac je nastradao u saobraćajnoj nesreći sa traktorom. Sava je živeo sa majkom, sestrom i očuhom – kaže jedan od dečaka.

Tužilac Višeg suda naložio je obdukciju koja će se obaviti sutra.

  IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak