Otac i sin (5) sa rođendana otišli u smrt

Alo 16.09.2014 09:36
Otac i sin (5) sa rođendana otišli u smrt


Obrad Ćirović (49) i njegov petogodišnji sin M. Ć. iz mesta Godačica kod Kraljeva poginuli su u nedelju uveče kada ih je pored magistralnog puta pokosio J. L. (29) iz Trstenika.Očevici, koji su sa njima bili na proslavi punoletstva, kažu da je otac stajao pored puta, ispred sale, držeći ruku preko sinovljevog ramena, pre nego što ih je udario automobil. Meštani Godačice plaču za svojim Radetom, kako su Obrada Ćirovića svi zvali u selu, ali tuga je još veća zbog smrti njegovog sina.

Tragičan događaj se dogodio se prekjuče u selu Vitanovac, oko 19.30, na magistralnom putu Kraljevo–Kragujevac, u blizini lokala gde je bila proslava 18. rođendana Obradovog komšije. Obrad je sa sinom i starijom ćerkom bio na proslavi u sali koja se nalazi pored ovog magistralnog puta.

Posle nekoliko sati, njegovoj starijoj ćerci su komšije samo saopštile da joj otac i brat leže na putu.

- Videla sam kada su izašli iz sale. Ja sam ostala unutra, jer se naše društvo veselilo. Nedugo zatim, rekli su mi da su mi oca i brata udarila kola. Videla sam ih kako leže – kroz plač nam je ispričala Obradova ćerka, dok nam je drhtavom rukom pokazivala fotografiju oca i brata, kojeg drži u naručju.

„Audi“ pokosio oca i dečaka: Mesto pogibije 


Žarko Jevtović, komšija iz sela Godačica koji je bio na slavlju, priča da je samo u jednom trenutku u salu utrčao dečak i uzviknuo: „Ljudi, neko nam ubi Radeta!“

- Istrčao sam prvi i na putu ugledao telo našeg Radeta. Bilo je na oko 30 metara od mesta udara. Opipao sam mu puls, nije ga bilo. Okrenuo sam se i zaprepastio se. Video sam kako Obradov sin leži pet metara dalje. I njemu sam opipao puls i ni on nije davao znake života. Zadigao sam dečakovu majicu i stavio uvo na srce. Nije kucalo. Čučnuo sam, uhvatio se za glavu i upitao: „Bože, šta se ovo dogodi?“ - priča Žarko.

Rođaka teši Obradovu ćerku 


Žarko kaže da je brzo stigla i Hitna pomoć i da su ih odvezli u bolnicu. On se tada okrenuo i prišao vozaču koji je sedeo u automobilu, a oko njega je bila nekolicina ljudi koji su hteli da ga izvuku i obračunaju se s njim.

Supruga Marina i njene dve ćerke tinejdžerke nisu bile u stanju da od tuge s bilo kim razgovaraju. Sahrana će se obaviti na seoskom groblju u Godačici.

Obrad vodio sina za ruku


- Prišao sam šoferu i upitao ga samo jedno: „Da li je Rade nosio ili vodio sina svog sina? Rekao mi je da ga je vodio“ - kaže Žarko, dodajući da je „audi“ bio ulubljen napred na sredini i da je šofešajbna upala unutra, kao i da je bila polomljena po sredini kao da je Rade udario glavom u nju.
Od Obrada, najboljeg domaćina u selu, i njegovg sina, koji se rado sa svima družio, ostali su te večeri samo dečje patike i jedna cipela na putu.
- On je toliko bio dobar. Deci kada izađu na veliki odmor i uđu kod njega u prodavnicu, koju je držao, davao je robu i ako nisu imali novac - pričaju komšije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak