Милица Новаковић cнимила телефоном гажење Луке Јовановића

Politika 01.09.2014 14:15
Милица Новаковић cнимила телефоном гажење Луке Јовановића


Милица Новаковић, која је у тренутку када је 'кантримен' ударио Луку Јовановића на Бранковом мосту била у возилу, својим мобилним телефоном снимила је несрећу, сазнаје „Политика”Изјашњавајући се о догађају на Бранковом мосту од 25. јула, она је јуче на саслушању пред замеником трећег основног тужиоца у Београду рекла да јој се „мобилни телефон, иначе андроид, сам укључио баш у тренутку несреће”, а да је снимке сутрадан пребацила на УСБ.

– Избрисала сам снимке из телефона отприлике недељу дана пре него што сам ухапшена, да бих могла да га користим, јер немам меморијску картицу на коју сам могла да пребацим снимке – рекла је Новаковићева на саслушању, а потом и прецизирала да се на снимку ништа јасно не види, али да се чује како неко говори: „Стани, стани”.

Новаковићева је, одговарајући на питања тужиоца и бранилаца, испричала да је у такси возилу у које су из „кантримена” прешли после несреће на Бранковом мосту на задњем седишту седела с окривљенима Даном Маневски и Тамаром Богдановић, а да је на сувозачевом месту седео Никола Лепен. Она је навела и да се испред такси возила налазио „кантримен” којим је управљао Милићев.

– Када смо изашли на Звездари, не знам тачно где јер нисам из Београда, Милићев је таксисти рекао да „ништа није видео, ништа није чуо”, а потом га упитао: „Је л’ јасно?” После одласка у Весин стан (Братислав Весовић, Милићев кум), спавали смо у различитим собама: Дана и Марко су спавали у једној, а Тамара, Веса и ја у другој соби. Тамара и ја почеле смо причу о трагедији на Бранковом мосту, односно о тренутку кад се несрећа догодила, али је Веса у једном тренутку рекао: „Нећемо више о томе”. Осим нас петоро, у стану је кратко био и Никола Лепен – испричала је Новаковићева.

Одговарајући на питање тужиоца да ли је возач и може ли да процени којом се брзином „кантримен” кретао у тренутку кад је ударио у Луку Јовановића, она је рекла да има возачку дозволу, а потом додала:

– Нисам гледала у брзиномер, негде око 100 километара на час, можда и брже. Углавном, била је брза вожња – испричала је Новаковићева.

Током јучерашњег дана, на сопствени захтев, саслушана је и окривљена Тамара Богдановић, која је, између осталог, рекла да јој је Милићев после несреће рекао да „ништа не брине јер нема доказа, пошто је ’кантримен’ исечен и да је прешао мађарску границу”. Она је испричала да је возило у којем је била модел „кантримен”, италијанских регистарских ознака, тамносиве боје.

– Пре несреће смо из Улице Страхињића бана, из кафића „Џими ву”, кренули у три аутомобила: „кантримену”, „аудију ТТ” и трећем возилу, сиве боје, не знам које марке – испричала је Богдановићева.

Током саслушања предочене су јој фотографије из њеног мобилног телефона. На питања одакле оне ту и познаје ли особе на њима, Богдановићева је углавном одговарала „не сећам се”, „то нису фотографије из мог мобилног телефона” или тврдила да не зна одакле оне ту.

Одговор ове окривљене на питање зашто није пријавила да се несрећа догодила и да је Милићев возио „кантримена” који је ударио Луку Јовановића, гласи:

– Нисам помагала Милићеву ни да побегне, нити да се сакрије после несреће. Једину кривицу видим у томе што нисам пријавила дело. Плашила сам се за своју безбедност и безбедност своје породице, јер сам у новинама прочитала да је Марко нарко-дилер – рекла је Богдановићева.

Обе осумњичене, према незваничним информацијама, данас би требало да буду одведене на препознавање Братислава Весовића, кума Марка Милићева.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak