Otkriven ubica Luke Jovanovića

B92 18.08.2014 10:31
Otkriven ubica Luke Jovanovića


Policija je otkrila ko je ubio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, a više detalja o slučaju biće objavljeno u 11h na konferenciji za novinare u MUP-u.Prema saznanjima agencije Beta, lice koje je bilo za volanom "mini kantrimena" je identifikovano, ali nije uhapšeno.

Konferenciju za novinare na kojoj će govoriti ministar Nebojša Stefanović će od 11h direktno prenositi TV B92, a o slučaju će govoriti direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović i kriminolog Zlatko Nikolić.

Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini kantrimen", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini kantrimena" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnjalo se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Nakon toga objavljena je informacija u “Tabloidu“ da je supruga proslavljenog košarkaša Vlada Divca, Snežana okarakterisana kao počinilac zločina.

“Teško je da to mogu da nazovem listom ili medijom jer objavljuje takve informacije. Gospođa Divac nije počinila ovo delo, žao mi je što je morala da izdrži ovakvu vrstu linča. Iza toga stoji uredništvo lista Tabloid, a mene pogađa što su takođe napisali da je Aleksandar Vučić ubio sopstveno dete, pa tražim od UNS i NUNS da se oglase i po tom pitanju“, rekao je tim povodom ministar policije.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "mini moris kantrimena", jer se od takse za registraciju automobila u Srbiji odvaja deo novca za bezbednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak