EPS traži poskupljenje struje za 15 odsto

Tanjug 27.07.2014 10:14
EPS traži poskupljenje struje za 15 odsto


Elektroprivreda Srbije dostavila je Vladi predlog da od septembra struja poskupi 15 odstoElektroprivreda Srbije dostavila je Vladi predlog da od septembra struja poskupi 15 odsto, a premijer Aleksandar Vučić zatražio je dodatnu analizu predloženog poskupljenja i od EPS-a da hitno počne da sređuje stanje u preduzeću, piše današnji "Blic".

"Prvo završite proces korporativizacije firme, oslobodite se viškova rukovodilaca i obezbedite da se iz Elektroprivrede ne odlivaju pare, pa onda možemo da razgovaramo o poskupljenju", zatražio je Vučić, kako navodi list.

Prema računici premijera, posao korporativizacije može biti gotov u narednih mesec dana.

Ukoliko vlada prihvati da podrži poskupljenje to bi, kako saznaje "Blic", moglo biti između 10 i 12 odsto.

Kako tvrdi izvor Blica, u svim razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama poslednjih godina definisano je da cena struje mora postepeno dostići ekonomski nivo.

"Posledice poplava ne treba dovoditi u vezu sa korekcijom cena struje, jer je to moralo da se desi. Poplave su samo dodatni razlog da se o poskupljenju govori već sada", navodi izvor lista.

"Blic" piše i da se v.d. minstra finansija Dušan Vujovoću u načelu ne protivi poskupljenju elektricne enrgije, ali da i on insistira da se korporativizacija sprovede u što kraćem roku, kao i da se obezbede uštede.

"Samo povećanje cena struje bez profesionalnog i odgovornog menadžmenta nema smisla. Više cene bi ostale bez efekta i bile upotrebljene za povećanje plata koje su i sada previsoke", komentar je Vujovića.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak