Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM

RTS 27.05.2014 09:11
Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM


Vlada Srbije postavila je na današnjoj sednici dosadašnjeg savetnika za spoljnu politiku predsednika Srbije Marka Đurića za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.Vlada je postavila Milosava Miličkovića i Aleksandra Nikolića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Dejan Ristić je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu kulture.

Marko Đurić je od 1. juna 2012. godine savetnik za spoljnu politiku predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

U predsednikovom kabinetu je zadužen i za Kosovo i Metohiju. Učesnik je dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Učlanio se u SNS na jesen 2008, na samom osnivanju, a pre toga nije bio član bilo koje stranke. Član je Glavnog odbora i Predsedništva SNS-a.

Rođen je 1983. godine u Beogradu, a diplomirao je pravo 2010. godine. Govori hebrejski, engleski i francuski jezik.

Njegov deda po majci bio je profesor FPN dr Najdan Pašić, rođen u porodici poznatog srpskog politača i državnika Nikole Pašića.

Dejan Ristić je diplomirao i doktorirao na Filozofskom fakutetu Univerziteta u Beogradu, odsek istorija. Posebnu pažnju posvetio istraživanju Holokausta, kao i njegovoj percepciji u poratnom periodu.

Od novembra 2003. bio je najpre savetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike, a prošle godine u septembru došao je na mesto državnog sekretara u Ministarstvu kulture.

Aleksandar Nikolić je završio Ekonomski fakultet i Visoke studije bezbednosti i odbrane.

Na parlamentarnim izborima 2012. godine Nikolić je izabran za narodnog poslanika SNS-a, a prethodno je bio savetnik predsednika Republike i državni sekretar u Ministarstvu odbrane.

Milosav Miličković je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Na konstitutivnoj sednici Skupštine Gradske opštine Rakovica 2012. godine, Miličković je izabran za predsednika Opštine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak