Železara obustavlja proizvodnju na mesec dana

Mondo 03.05.2014 09:40
Železara obustavlja proizvodnju na mesec dana


Proizvodnja u Železari Smederevo u subotu će biti obustavljena zbog nedostatka sirovina, Visoka peć biće na tihom hodu oko mesec dana, potvrđeno je Novostima u sindikatima kompanijeMenadžment nije zvanično potvrdio privremeno obustavljanje proizvodnje. Međutim, Bojan Bojković, izvršni direktor za finansije u Železari Smederevo, izjavio je lokalnom nedeljniku da će fabrika „imati kraće stajanje kako bi uparili najjeftiniju proizvodnju sa najboljim finansiranjem".

"Železara Smederevo, odnosno Visoka peć, u subotu staje zbog nedostatka sirovina. Koliko će stajati, niko u ovom trenutku ne može da zna jer, navodno, nema novca za sirovine. Ima nagoveštaja da će zastoj u proizvodnji potrajati najmanje mesec dana", rekao je predsednik udruženih sindikata "Sloga", Željko Veselinović.

On je rekao da, prema informacijama iz fabrike, jedna barža sa rudom stoji u Velikom Gradištu i da se čeka uplata kako bi nastavila put za Smederevo. Međutim, kako je rekao Veselinović, reč je o količinama koje su nedovoljne za pokretanje Visoke peći.

Sindikat "Sloga" je potvrdio nezvanične informacije da je za partnerstvo sa srpskom železarom zainteresovana američka kompanija koja je zahtevala da se ne saopštava njeno ime u javnosti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak