Mihajlović: Vučić će zavesti gvozdenu disciplinu

RTV 03.04.2014 14:19
Mihajlović: Vučić će zavesti gvozdenu disciplinu


Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da će Aleksandar Vučiće uvesti gvozdenu disciplinu u novoj vladi."Nova vlada će posle dužeg vremena imati premijera koji je najjača politička ličnost, koji neće dozvoliti nikakve kalkulacije kad je u pitanju budućnost zemlje, niti će iko moći da ga uceni zarad sitnopartijskih interesa. I ne samo to - Vučić će uvesti gvozdenu disciplinu u vladi", navela je Mihajlovićeva za Blic.

Prema njenim rečima, SNS je u poziciji da napravi novi kvalitet u formiranju kabineta i da izabere najbolje ljude, kako bi ostvarila maksimalan učinak cele vlade.

Na pitanje hoće li vlada imati manje ministarstava i koliko, Mihajlovićeva je rekla da vlada na prvom mestu mora biti kompaktna i jedinstvena u sprovođenju programa oko kojeg je okupljena i ne sme se povinovati bilo čijim uticajima sa strane "kao što je to bio slučaj kod nekih ranijih vlada i njihovih ministara na koje su dominantno uticali predstavnici krupnog biznisa".

"U svemu treba naći pravu meru, jer vlada neće biti funkcionalna ako napravimo nekakva superministarstva u kojima bismo pod jednu kapu stavili inače tešo spojive resore", istakla je ona.

Upitana koje će biti njeno zaduženje u svetlu spekulacija da će biti potpredsednik vlade, Mihajlovićeva, ministarka energetike u tehničkoj vladi, navela je da očekuje da budući premijer Vučić izabere svoj kabinet u kome će se naći vredni, obrazovani, iskusni ljudi, sposobni da ga prate.

"Kao najpopularniji političar u Srbiji, on će poneti i najveću odgovornost za rezultate vlade, pa je prirodno da ima odrešene ruke u izboru svog tima. Nismo još razgovarali o mojim zaduženjima", napomenula je potpredsednica SNS.

Mihajlovićeva je o budućoj vladi govorila i u intervjuu za Kurir, istakavši da su ključne tačke njenog programa koji piše lider SNS - ekonomske reforme, a prvi zadatak usvajanje izmena zakona.

Ona se osvrnula i na reformisanje javnih preduzeća, uključujući i Srbijagas, ponovivši da će to biti jedan od prvih zadataka nove vlade. Mihajlović je ocenila da su loši rezultati Srbijagasa odraz rada njegovog rukovodstva. Dušan Bajatović je "deo problema u kojem se nalazi Srbijagas i, prema mom mišljenju, ne može biti deo rešenja", rekla je ona.

Komentarišući to što se Vuk Drašković "nudi" za mesto ministra spoljnih poslova, Mihajlović je rekla da je SNS i njen predsednik pokazala da "ne funkcioniše na taj način" i da je "daleko bitnije da Srbija ide mnogo brže napred nego što su važne ambicije pojedinaca". "Personalna rešenja će predložiti upravo Vučić pošto je to njegov tim i od rada tog tima će zavisiti rezultati premijera", istakla je ona.

U osvrtu na spekulacije da bi u vladi mogle da se nađu nestranačke ličnosti poput Kori Udovički, Ivana Vejvode i Gorana Pitića, Mihajlovićeva je izrazila uverenje da će Vučić izabrati jak tim, "uvažavajući i precizno vagajući znanje, iskustvo, sposobnost, mudrost i spremnost svih kandidata za pojedine resore kako bi zacrtani zadaci bili ostvareni". "Samo takav tim moći će uspešno da prati ritam koji on nameće", zaključila je ona.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak