Šarić saslušan, određen pritvor

B92 18.03.2014 14:23
Šarić saslušan, određen pritvor


Odbegli narko-bos Darko Šarić uhapšen jutros u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore. Posle saslušanja određen pritvor.Šarić je nešto pre 10h stigao u Specijalni sud, saslušan je u periodu između 11 i 12 časova, a zatim mu je Krivično vanraspravno veće odredilo pritvor do 60 dana.

Šarić se krio u zemljama Latinske Amerike, prelazeći iz jedne zemlje u drugu, gde je i pronađen. Nakon što je uhvaćen on je prebačen u Crnu Goru, gde je zvanično uhapšen.

Kako takođe saznajemo, najvažniju ulogu u njegovom hapšenju imala je srpska BIA i njen šef.

U podne je u zgradi Vlade održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. 

Oni su naveli da se Darko Šarić organima Srbije predao bezuslovno kada je shvatio da je lociran, kao i da su pregovori sa njim počeli pre mesec i po dana. Zbog interesa istrage nisu izneli preciznije informacije gde je i kako uhapšen Darko Šarić jer je u bekstvu još 18 njegovih saradnika. 

Odmah potom je počela i vanredna sednica Vlade Srbije.


Šarić saslušan, uskoro o pritvoru

Ministri pravde i unutrašnjih poslova Crne Gore Duško Marković i Raško Konjević takođe su u vladinoj vili Gorica u Podgorici održali konferenciju za novinare na kojoj su između ostalog rekli da je Šarić u Crnoj Gori bio kratko jutros i da se na aerodromu u Podgorici video sa porodicom. 

Samo nekoliko sati od kako se pojavila vest da je uhašen, Šarić je već oko 08.45, u pratnji pripadnika BIA, sleteo na beogradski aerodrom, odakle je odmah odvezen u policijsku stanicu u Ulici 29. novembar, a nakon toga je, nakon identifikacije, prebačen u zgradu Specijalnog suda. 

Tamo je nešto posle 11 sati počelo njegovo saslušanje, odnosno sednica suda povodom određivanja pritvora jutros privedenom narko-bosu. Portparolka suda Dušica Ristić je precizirala da Šarića saslušava dežurno krivično vanpretresno veće. Ona je dodala da će veće posle saslušanja odlučiti o pritvoru, odosno o tome da li na snazi ostaje rešenje kojim je Šariću određen pritvor 9. decembra 2010. godine. 

Ristićeva je potvrdila i da se suđenje Šariću i njegovoj grupi optuženoj za šverc kokaina, nastavlja 24. marta pred tim sudom.


Šarić saslušan, uskoro o pritvoru

Šarićev branilac Radoslav Bačević rekao je agenciji Beta da će Šarić biti saslušan o tome gde se nalazio do hapšenja. On je dodao da je njegov klijent jutros već dao "kratku" izjavu u gradskoj policiji Beograda, nakon čega je prebačen u Specijalni sud gde će, u prisustvu advokata, dati izjavu o tome gde se nalazio do hapšenja. 
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak