Uputstvo za pravilno svađanje u vezi

Mondo 12.03.2014 15:53
Uputstvo za pravilno svađanje u vezi


Kada sledeći put počnete da se svađate sa vašim partnerom, držite se sledećih saveta.Najpre recite da nije pravo vreme za razgovor. Upamtite - nikada nije pravo vreme za "razgovor".

Pre nego što čujete ijednu reč, kažite da je ona ili on, pogrešno shvatila i da je "preosetljiva".

Budite raznovrsni u objašnjenjima zašto je do svađe došlo: ponedeljkom i sredom ona ili on - "preteruje". Utorkom i četvrtkom - "od komarca pravi magarca". Vikendom - "umišlja".

Promenite temu. Devojci ili ženi, možete da kažete, na primer, "Ti imaš PMS?". Ako to ne uspe, prihvatite svađu. Budite krajnje ratoborni, ali stalno ističite da je druga strana započela.

Ako je partner u pravu u šest tačaka, a vi samo u jednoj i to napola, naglašavajte samo tu jendu tačku u kojoj ste napola u pravu. Ako je, međutim, partner očigledno u pravu, iskopajte neku njenu ili njegovu manu koja nema veze sa svađom i upotrebite je.

Obavezno stvorite sopstveni, zamišljeni svet stručnjaka (sastavljen od ljudi koje vaš partner ne poznaje). Kažite: "Čak i Janko i Marko se slažu sa mnom i misle da si krajnje nerazumna osoba".

Imenujte sebe za kućnog terapeuta. Recite: "Zašto to sebi radiš?".

"Svađa je isto kao boks. Napadajte levicom, udarajte desnicom, zatim izmičite", savetuje Šeri Argov u knjizi "Zašto muškarci vole kučke". Muhamed Ali je govorio: "Oblećem kao leptir, ubadam kao pčela". Dakle, oblećite oko teme i ubadajte pitanjem: "Zašto nisi u stanju da se toga okaneš?!".

Budite opušteni i upamtite - nikada vi niste krivi. Držite se toga. :)


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak