Automobili prvi izvozni proizvod Srbije, nafta prvi uvozni

Blic 02.01.2014 15:32
Automobili prvi izvozni proizvod Srbije, nafta prvi uvozni


Prva tri mesta na izvoznoj listi Srbije u novembru zauzimale su različite vrste automobila sa ukupnom vrednošću od 164 miliona dolara, dok je sirova nafta sa 197 miliona bila prvi uvozni proizvod, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.Na izvoznoj listi sledi izvoz setova provodnika za avione, vozila i brodove sa 42 miliona dolara, na izvoz kukuruza ide 36 miliona, a rafinisani šećer smo izvezli za 27 miliona.


Izvoz delova za rotacione električne mašine bio je 24 miliona dolara, a motorni benzin smo izvezli za 22 miliona. Izvoz hula hop čarapa iznosio je 21 milion dolara, dok poslednje mesto medju prvih 10 pripada izvozu smrznute maline sa 20 miliona. 

Na drugom mestu uvozne liste su delovi i pribor za motorna vozila sa vrednošću od 127 miliona dolara, sledi prirodni gas sa 79 miliona, a na uvoz lekova za maloprodaju potrošeno je 38 miliona.
 

Gasna ulja smo uvezli za 30 miliona dolara, na uvoz mobilnih telefona potrošeno je 28 miliona, a uvoz ulja za podmazivanje bio je 22 miliona.
 

Dizel automobile preko 1.500, ali ispod 2.500 kubika smo uvezli za 21 milion dolara. Uvoz novih autobusa bio je u vrednosti 17 miliona dolara, a poslednje mesto zauzima uvoz uree u vodenom rastvoru sa 16 miliona.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak