Cibona u strahu pred Zvezdu: Zgaziće nas!

Mondo 20.12.2013 19:24
Cibona u strahu pred Zvezdu: Zgaziće nas!


Trener Slaven Rimac, pred gostovanje Crvenoj zvezdi Telekom u ABA ligi, razočarano i u očajanju konstatuje: "Ne znam sa kojim ćemo timom u Beograd, a Zvezda hoće da nas 'isprebija'!".Hrvatski košarkaški velikan, zagrebačka Cibona ponovo je u rasulu. I to u vrlo nezgodnom trenutku, pred gostovanje Crvenoj zvezdi Telekom i sa, do sada, realnim šansama da igra na završnom turniru regionalne lige.

Derbi 13. kola ABA lige (u ponedeljak u "Pioniru") zabrinjava sve u redovima Cibone, pogotovo trenera Slavena Rimca koji ni sam ne zna na koje igrače uopšte može da računa!

"Ne znam u kojem ćemo sastavu igrati u Beogradu. Ništa se ne zna, ali znam da će domaćin jedva dočekati da nas ponizi i da nas pošteno 'isprebija'. Zvezda je vrlo kvalitetna ekipa, verovatna najjača u ligi, sa kvalitetnim trenerom. Moram da priznam da mi nije lako da na treningu motivišem igrače...", rekao je Rimac na konferenciji za novinare. 

U poslednjih desetak dana u Ciboni je nastao pravi egzodus. Otišao je Andrija Žižić, potom i Darko Planinić, pojedini Amerikanci... Sada uprava pokušava da vrati Žižića...

"Roster nam nije do kraja definisan, pa ne znam u kojem ćemo sastavu istrčati na teren. Situacija je komplikovana i zahtevna, ali na nju gledam kao na dragoceno iskustvo koje će mi pomoći u budućim sličnim situacijama. Prolazio sam kroz slične stvari i kao igrač i sve mi je to pomoglo u životu. Ja sam Cibonino dete. Stalo mi do kluba i zanima me gde će ovaj klub biti za nekoliko godina", rekao je Rimac. 

On kaže da je plan da se u narednih pet godina napravi ozbiljan tim, što će reći da predstoji oslanjanje na mlađe igrače.

"Drugo nam ne preostaje... Sada će nam svaka pobeda biti veliki uspeh", konstatovao je Rimac, čija je ekipa na trećem mestu ABA lige sa osam pobeda i četiri poraza.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak