Vertikalni kreveti - Idealne postelje za male stanove

Večernje novosti 24.09.2013 20:47
Vertikalni kreveti - Idealne postelje za male stanove


Vertikalni kreveti koji se nalaze u plakaru i tokom dana su neprimetni, a u vreme spavanja veoma lako se spuštaju na pod i pretvaraju u bračni ili krevet za jednu osobuKOLIKO puta ste slušali ili čitali o važnosti kvalitetne postelje za miran san i zdravlje? Redovno smo "bombardovani" i novotarijama u oblasti proizvodnje dušeka, sa penom, bez pene, sa ovakvim ili onakvim jezgrom...

Na njih se, međutim, vlasnici garsonjera i malih stanova ne obaziru, jer su prinuđeni da, zbog skučenog prostora, spavaju na sofama ili ugaonim garniturama na razvlačenje. Ipak, postoji rešenje da i u sasvim malom prostoru imamo udoban krevet sa dušekom.

Reč je o vertikalnim krevetima koji se nalaze u plakaru i tokom dana su neprimetni, a u vreme spavanja veoma lako se spuštaju na pod i pretvaraju u bračni ili krevet za jednu osobu. Savremeni zidni kreveti tokom dana imaju funkciju radnog stola, služe kao naslon kutka za sedenje... 

Naročito su popularni oni koji se u vreme spavanja prebace preko sofe, koja je neznatno duža od širine kreveta. Zidni kreveti mogu spolja da izgledaju najjednostavnije, kao garderober, u svom sastavu mogu da imaju deo za odlaganje posteljine ili sa strana police za ukrasne predmete i knjige. Da ne bi izgledali sumorno u vreme počinka, površine iznad uzglavlja obično su ukrašene slikom ili velikom fotografijom.

Ovakvi kreveti idealni su za uske dečje sobe u kojima treba napraviti dovoljno prostora za rad i igru, kao i za stanove u kojima dnevni boravak treba pretvoriti u spavaću sobu. U oba slučaja imate utisak da ste dobili još jednu prostoriju, jer stančić proširujete za barem tri kvadratna metra, koliko u proseku iznosi razlika u površinama klasičnog, podnog i vertikalnog kreveta. Osim toga, prednost ovakvih postelja je što možete da ih radite po meri. Dužina je uvek 190 cm ili dva metra, a širina od 90 do 160 centimetara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak