Dekorativni Feng Šui saveti za jesen

Stil magazin 19.09.2013 21:16
Dekorativni Feng Šui saveti za jesen


Kako leto ostavljamo iza nas, tako nam je potrebnija bolja ravnoteža i način da uživamo u zlatno-žutom lišću, opustimo se i usporimo u iščekivanju zimeKraći dani i manje svetlosti teraju svakog u potragu za boljom ravnotežom između poslovnog i privatnog života. Ako osećate kako neki aspekt vašeg života oduzima previše energije i vaše pažnje, ovo je prilika da uz pomoć Feng Šui saveta stvorite podlogu za lakšu tranziciju između toplih i jesenjih dana.

Svaka jesen bi trebalo da nas podseti da usporimo i uživamo u plodovima svog rada. Mir životnih lekcija postaje svakodnevnica, a letne aktivnosti sve dalja sećanja.


Cveće

Prigušite svetloNišta nije toliko karakteristično za jesen kaoživahne boje lišća jesenjeg cveća poput hrizantema. Kad god se osećate pod stresom kupite hrizanteme, neven ili slično cveće.Zlatna boja i jesenja narandžasta deluju pozitivno i opuštajuće na telo.

Iako u jesenjim danima nedostaje dnevne svetlosti, uveče kada ste kod kuće, za opušteniju atmosferu ublažite svetlo. Lakše je leti biti aktivan zbog više sunčeve svetlosti, ali sada kada je jesen tu, treba i veštačka svetla malo prigušiti.

Nežno osvetljenje pomoći će vam da usporite i uživate u jednostavnim stvarima, poput čaše dobrog vina, čaja ili u laganoj muzici.

Zvuk vode

Dodajte malu fontanu u dnevni boravak jer će to pomoći da napravite lakšu sezonsku tranziciju. Zvuk žubora vode stišava sumnje i strahove.

Novi adresar

Sredite adresar ili ako je to nemoguće nabavite novi. U njega upisujte samo prijatelje koje stvarno volite, na taj način ćete postati svesni njihove jedinstvenosti jer se neće izgubiti u gužvi ostalih imena.

Pokrenite se

Premestite 27 stvari u svom domu. Zbog čega 27? Devet se u Feng Shuiju smatra brojem dugovečnosti, a deljiv je s brojem tri, koji je broj rasta. Na ovaj način ćete prizvati poželjne dugoročne promene.

Dekorativni Feng Šui saveti za jesen

Ostanite usresređeni

Ako teško ostavljate posao nakon kraja radnog vremena, lepu vazu ili skulpturu stavite u levi kutak spavaće sobe. To će pomoći da manje razmišljate o poslu u krevetu.

Postavite granice

Ako nemate izbora i morate radni sto da držate u spavaćoj sobi kreirajte barijeru između dela za spavanje i za rad. Postavite zastor ili nešto drugo tako da ne možete da vidite radni sto dok ste u krevetu.

Budite zahvalni

Najbolji način da uživate u plodovima svoga rada je da ih osvestite. Napravite popis 27 stvari na kojima ste zahvalni i stavite ga u crvenu kovertu. Stavite je ispod dušeka i držite je tamo do početka kalendarske zime. Energizirajuća moć popisa pomoći će vam da potpuno uživate u jeseni.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak