Upečatljive kuhinje jarkih boja

Večernje novosti 17.09.2013 13:32
Upečatljive kuhinje jarkih boja


Posle zamerki da moderne kuhinje deluju hladno, dekorateri su odlučili da naprave veliki preokret u dizajniranju kuhinja, pa su stavili akcenat na upečatljive boje na svim elementimaKuhinje su mnogima omiljeni deo doma, zato ih uređuju sa velikom pažnjom. Prethodnih sezona u trendu su bili supermoderni modeli, kojima su mnogi zamerali da deluju hladno i prilično "anemično" u formi i dezenu, tako da nisu asocirale na ukusne đakonije. 

Dekorateri su zato odlučili da naprave veliki preokret u dizajniranju kuhinja, a ovaj trend će svakako obeležiti enterijere u narednim godinama.

Akcenat je na bojama, i to, pre svega, upečatljivim, a bogati kolorit poželjan je, kako na frontovima, tako i na zidnim pločicama, kuhinjskim aparatima, posuđu, trpezarijskim garniturama...

U većini savremenih domova, bez obzira na kvadraturu, kuhinje su u sklopu dnevnog boravka, tako da je novi trend mnogo zahtevniji i u estetskom smislu jer nije lako uklopiti narandžaste, kivi-zelene, crvene ili šarene elemente sa ostalim nameštajem i bojama. 

Ipak, novim rešenjem je sada kuhinja postala mnogo živahniji i dekorativniji kutak, možda čak i najatraktivniji u domu. 

Posebno su interesantni i dinamični modeli sa raznobojnim frontovima.

Što se tiče materijala, i dalje je aktuelan medijapan, inoks i stakleni detalji zbog visokog sjaja i lakog održavanja, mada se ponovo vraća u modu i puno lakirano drvo.

Za one kojima jarki frontovi deluju previše naglašeno za kuhinjski ambijent ili se ne uklapaju vizuelno u enterijer, dekorateri predlažu da novi trend i bogatiji kolorit istaknu kroz detalje, na primer na kupatilskim pločicama, bordurama, zidnim panoima ili raznobojnim nalepnicama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak