Šta treba imati u dnevnoj sobi - veličanstvenih 7 saveta

Alo 04.09.2013 13:15
Šta treba imati u dnevnoj sobi  - veličanstvenih 7 saveta


Dnevni boravak je u svakom domu najprometnija prostorija i mada bez troseda nema dnevne sobe, potrudite se da to ne bude i jedini detalj. Ukoliko želite da vaš boravak zaista zablista, da odražava vašu ličnost i ujedno deluje toplo dragim gostima, dobro proučite ove savete…Upadljiva fotelja. Nova fotelja će odlično “podići” izgled prostora, i to uz minimalna ulaganja. Bilo da vam za oko zapadne masivna starinska kožna fotelja, elegantna i tanka, kakve su bile moderne početkom prošlog veka, odaberite komad koji će se isticati svojim izgledom, bez obzira na ostale boje i stil.


Ukrasni jastuci. Na prvi pogled, ne čine se bitnim elementom dnevnog boravka, ali osim što unose razdraganost u enterijer, jeftino i efektno mogu prekriti stari kauč. Ukoliko ne znate odakle da počnete, pokušajte da spojite etnouzorke s jastucima jarkih, ali komplementarnih boja.

Uočljiv tepih. Slično kao s jastucima, pomoću tepiha u svoj dom unosite sloj teksture, boje i uzoraka. Najbolje je izabrati tepih neutralnih boja, uzorka sa jarkim svetlim bojama ili pak s grafičkim printom. Bacite oko na neke međunarodne favorite kao što su turski ćilimi ili marokanski berberi.

Uokvirene slike. Goli i beli zidovi prosto izgledaju tužno. Sugerišu ili da ste se tek uselili ili da vam jednostavno nije stalo. Počnite s nekoliko većih komada i polako popunjavajte svoju zbirku. Stručnjaci preporučuju apstraktne grafike za unos osnovnih jarkih boja i crno-bele za uspostavljanje ravnoteže.

Detalji i ukrasi. Iako su vam police možda prepune različitih knjiga, monotoniju treba razbiti skulpturama. Prilikom izbora nema ograničenja - birajte ukrase od keramike, preko različitih figurica, pa do zgodnog kamena koji ste našli na plaži za vreme odmora.

Literatura na stočiću. Iako se može činiti da će knjige na stočiću narušiti izgled prostorije i dati joj neuredan izgled, krajnji rezultat biće sasvim suprotan. Sjajne umetničke knjige uvek su dobra opcija, a nije loše razmisliti i o različitim časopisima.

Prostor  postaje  dom tek  nakon što se u njega unesu lične stvari

Prostor postaje dom tek nakon što se u njega unesu lične stvari


Stvari sa dušom. Prostor uvek postaje dom tek nakon što se u njega unesu lične stvari koje nešto znače i kriju neku priču iz prošlosti. Nekoliko komada antiknog posuđa, vaza ili pak bakina činija mogu učiniti veliku promenu, a osim toga, uvek je zanimljivo da ispričate gostima pokoju anegdotu o nekom detalju iz svog doma.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak