Opremite malo kupatilo tako da uživate

Stil magazin 17.08.2013 17:30
Opremite malo kupatilo tako da uživate


Iako svi sanjamo o prostranim kupatilima kakve viđamo na filmovima, i naši stanovi, ma koliko kvadrata imali, mogu uz malo truda imati i opštajući spa centarMale prostore je dosta teže urediti i opremiti, posebno kada je reč o kuptilima. Kada, veš mašina i lavabo samo su neke od fiksnih stvari koje moramo ugurati u nekoliko kvadrata. Poklanjamo vam nekoliko korisnih saveta za uređenje malih kupatila tako da izgledaju moderno a da svaki ćošak bude iskorišćen.

Boja je jedna od vrlo važnih stvari na koje morate da mislite ukoliko želite da kupatilo vizualno izgleda veće. Izbegavajte tamne i zagasite boje na velikim površinama jer zatvaraju i smanjuju prostor. Bazirajte se na beloj, krem ili svetlo sivoj, a iskombinujte samo jedan mali detalj u jarkoj boji poput parčeta zida iza ogledala ili čak celog, površinom najmanjeg zida.

Uzorci

Uzorci poput šara, prugica, kockica ili cvetnih detalja kojih ima u obliku ukrasnih pločica, u malom prostoru su pravo osveženje. Ali, ne zaboravite da je tanka granica između lepote i kiča.

Za malo kupatilo dovoljno je da samo jedan zid ili segment zida ukrasite bordurom ili redom pločica s uzorkom i to vodoravnim - ako želite da proširite prostor i uspravnim ako želite da naglasite visinu prostora.

Nameštaj

Ormarića za kozmetiku, peškire i sredstva za čišćenje u kupatilu nikad dosta. Želite li maksimalno da iskoristite mali prostor odaberite zidne, viseće ormariće ili one ugradne koji se montiraju ispod lavaboa.
Birajte jednostavne, glatke površine, a ogledala su uvek dobro došla jer u trenutku vizualno povećavaju prostor.

Izbegavajte masivne kade i velike lavaboe jer mogu da zakrče celi prostor. Ugaone kade polukružnog oblika ili tuš kabine od zida do zida pružitće vam dodatni prostor za ormarić ili WC šolju. Kada je reč o lavaboima, ugradnim modelo koji se uklapa u ormarić ili zidani nosač dobićete dodatni prostor ispod njega koji možete napuniti peškirima ili sredstvima za čišćenje.Sanitarije


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak