Bezvremeni stil belih kuhinja

Moj Enterijer 13.08.2013 16:29
Bezvremeni stil belih kuhinja


Mnogo ljudi veruje da je bela boja za kuhinje jedina. Ona kuhinjama daje osećaj čistoće, svežine i bezvremenski klasični izgled...Ako vaša kuhinja nije bogata u bojama ne mora da znači da ne može da bude bogata stilom. 

Bela je odlična podloga za bilo koju drugu boju, kao što su zelena, smeđa, plava. Najlakše je držati belu boju čistom, iz prostog razloga - na belom se bolje vidi prljavština. Bela boja se u kuhinjama počela koristiti veoma davno, razlog je jednostavan. Tada je bilo najlakše doći do kreča, a posuđe je bilo najčešće belo. Sve je to dovelo do toga da bela boja u kuhinjama postane klasika. 

Bela boja je najbolja za površinski male kuhinje. Ona kuhinjama daje svetlost, a prostori sa puno svetlosti su vizuelno veći. U savremenim kuhinjama bela boja pomaže u kreiranju senki i kontrasta, a ta igra naglašava radne i ostale površine. Dobro osvetljenje znači mnogo u belim kuhinjama. 

Osvetljenje daje karakter i konture tim kuhinjama, jer bela boja odlično reflektuje svetlost. Igrajući se izvorima svetlosti možemo stvoriti toplu, odnosno hladnu atmosferu. Iako su ustaljena mišljenja da bela nema nijanse, to nije tačno. Mi vam savetujemo da uzmete saten belu i boju slonove kosti. Pored boje, tu su i keramičke pločice. Uzmite pločice malih ili velikih dimenzija, i kuhinja će vam izgledati ekskluzivnije.

Koristite i otvorene delove viseće kuhinje, ali morate imati dovoljno i zatvorenih elemenata u kojima ćete “sakriti” ono što nije za svačije oči. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak