Boje u dečijoj sobi

Stil magazin 08.08.2013 15:44
Boje u dečijoj sobi


S obzirom na to da utiču na raspoloženje, važno je da vašem mališanu izaberete one u kojima će se najprijatnije osećati i koje će probuditi njegove uspavane talenteUređenje dečije sobe predstavlja pravi izazov, a prilikom uređenja kreativnost i mašta najviše dolaze do izražaja. Kod dece su ove osobine jako izražene, te je važno udovoljiti njihovim željama i potrebama.

Kako sve oko nas ima svoju frekvenciju, tako i boja ima svoju. Upravo zato, one utiču na naše raspoloženje.

Niko ne poznaje vašeg mališana bolje od vas. Da li je hiperaktivno, mirno, tromo, ima problema sa snom? Donosimo vam pregled boja i njihov uticaj.

Nebesko plava: Ova blaga pastelna boja deluje umirujuće, stvara jednu prirodnu i prijatnu atmosferu. Posebno je pogodna za decu koja imaju problema sa snom.

Boja limuna: Podstiče naš nervni sistem na aktivnost, to je boja Sunca i kretanja. Zato je odlična za decu koja su po prirodni mirna. Žuta boja podstiče na učenje i daje svežinu i toplinu prostoriji.

Zelena: Boja prirode, deluje opuštajuće i umirujuće.

Narandžasta: Boja vatre, idealna je ako želite da vaše dete postane aktivnije.Ružičasta: Kako predstavlja nežnost, povezuje se s devojčicama. Ova boja budi zaigranost.

Budući da su deca nežna i suptilna bića, nemojte koristiti previše intenzivnih boja. Dečija soba treba što više da  ostavi prijatan utisak. Koristite pastelne kao primarne, a neki dodatak poput tepiha, neka bude intenzivne boje. Zapamtite da prostor u kojem dominiraju jarke boje često loše utiče na nervni sistem deteta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak