Trikovi za dom iz snova

Alo 05.08.2013 22:11
Trikovi za dom iz snova


Kada gledate fotografije idilično opremljenih stanova, čini se kao da je tako lakko da izvedete istu stvar, ali je u stvarnosti znatno teže. To je zato što dizajneri znaju određene trikove, a evo i nekoliko saveta koji će i vaš dom pretvoriti u prostor iz snovaHodnik
Ako postavljate više različitih okvira s fotografijama u hodnik, neka manji okviri budu razmaknuti oko dva centimetra, a veći i robusniji oko pet centimetara. Možete ih mešati, kaže njujorški dizajner Tomas O’Brajan, ali pripazite da deluju skladno. Ormarić ili stočić u hodniku ne sme da zauzima previše mesta, tek toliko da odložite osnovne stvari poput ključeva ili pošte, a deo zida ostavite praznim jer će hodnik inače delovati zatrpano.

Deo zida u hodniku ostavite praznim

Deo zida u hodniku ostavite praznim


Dnevni boravak
Ogledalo je savršeno za prostorije s manjkom svetla jer stvara utisak prostranosti. Dizajneri otkrivaju da većina ljudi ogledala i slike postavlja previsoko na zid. Treba ih postaviti oko 25 centimeta iznad troseda, dakle dovoljno visoko da ne udarite glavom u njih dok sedite. Stočić bi trebalo da bude nekoliko centimetara niži od sedeće garniture. Dizajner Elein Grifin takođe dodaje da je dovoljno funkcionalan ako je dužine dve trećine sedeće garniture. Neka oko tepiha bude pola metra praznog parketa jer će tako soba delovati prozračno, a za utisak viših plafona postavite zavese do poda.

Spavaća soba
Šteta je stavljati veliki tepih kada većinu prostora zauzima krevet. Radije se orijentišite na manje tepihe da ujutro stanete na meku i toplu površinu. Ako imate uzglavlje na krevetu, pripazite da bude dovoljno visoko da možete da se naslonite na njega. Noćni ormarići treba da deluju skladno u odnosu na krevet. Za prostran i velik krevet mogu da budu veći i širi kako biste smestili noćnu lampu, časopise, knjige i vodu. Mnogo je bolje ako su ormarići malo niži od madraca jer ćete lakše ostavljati i uzimati stvari. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak