Malo i moderno kupatilo

Večernje novosti 11.07.2013 14:48
Malo i moderno kupatilo


Italijanskim i francuskim dekoraterima predstavlja pravi izazov da ga učine vizuelno prostranijim, komotnijim i udobnijimKUPATILO JE mnogima omiljeni deo doma, posebno nežnijem polu. U evropskom stilu gradnje ne pridaje mu se veliki značaj kada su kvadrati u pitanju, koliko u Americi ili zemljama dalekog Istoka.

Tako se većina stanovnika Starog kontinenta suočava sa skučenim prostorom i mora da smesti kupatilski nameštaj i sve što im je potrebno u nekoliko metara kvadratnih.

Italijanskim i francuskim dekoraterima predstavlja pravi izazov da ga učine vizuelno prostranijim, komotnijim i udobnijim, a postoji mnoštvo "trikova" koje primenjuju. Prvenstveno je važno da se nameštaj prilagodi veličini prostorije, pa je bitno da se odaberu elementi pravilnog oblika i glatke, sjajne strukture koja ne opterećuje prostor u estetskom smislu.

Osim toga, ključne su boje koje dominiraju na zidovima odnosno pločicama, kao i dezeni.

Osnovno pravilo u malom kupatilu je da, ukoliko je nameštaj jakih boja, pločice bi trebalo da budu svetle i diskretnije. Ako se stavi akcenat na zidove i oni su vrlo dinamični, elementi bi trebalo da budu svedeni. Tako se postiže harmonija i prostor deluje veće.

Takođe, vrlo efektni su i "razigrani" zidovi, što se postiže pločicama različite veličine, oblika i nijanse, koje mogu da se postave u obliku atraktivnog ukrasa, odnosno bordure.

Pločice mogu i da se poređaju naizmenično horizontalno i vertikalno i deluju kao mozaik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak