Šest medalja za srpske matematičare

B92 25.06.2013 07:48
Šest medalja za srpske matematičare


Na 17. Juniorskoj matematičkoj olimpijadi koja se održava u Anataliji u Turskoj, učenici iz Srbije osvojili su šest medalja.Đaci iz Srbije osvojili su jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane, saopštila je večeras Matematička gimnazija.

Zlatnu medalju je osvojio Luka Vukelić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije, srebrne medalje su osvojili Jana Vučković, učenica 8. razreda Matematičke gimnazije, Tadija Mitrović, učenik 8. razreda Matematičke gimnazije i Ognjen Tošić, učenik 8. razreda Matematičke gimnazije. 

Bronzu su poneli Danilo Tošović, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije i Stanislav Todorović, učenik prvog razreda gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje, na ovom takmičenju učestvovalo je dvadesetak zemalja. 

Podsetimo, na inicijativu Matematičke gimnazije u Beogradu i Društva matematičara Srbije, Ministarstvo prosvete je donelo Rešenje o uvođenju dva ogledna odeljenja sedmog i osmog razreda osnovne škole u Matematičkoj gimnaziji, počev od školske 2004/2005. godine. Ova odeljenja su predviđena za darovite učenike iz matematike, fizike i informatike, koji su i ovog puta osvetlali obraz našj zemlji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak