Kada ili kabina: Rešenje za kupatilo

Žena 21.06.2013 12:20
Kada ili kabina: Rešenje za kupatilo


Često u kupatilima pored ležeće kade želimo da postavimo i tuš kadu. Nekako je to skoro uvek najzgodnije mesto. Da bi se tuš kada oformila na adekvatan način, mora se po širini prilagoditi dimenziji ležeće kade.KUPOVNA TUŠ KADA
Za ovo rešenje su vam potrebne precizne mere vaše kade, i ukoliko renovirate celo kupatilo crtež sa izgledom složenih pločica oko kade. Ne morate se uvek odlučiti za dezen pločica i njihovu dinamiku ređanja koju vidite u prodajnom salonu, već sve prilagodite onome što vi volite, i kako biste želeli. Nova hidroizolacija u podu kupatila je obavezna, kao i na zidovima tuš kade minimum do 2,20 m visine od poda. Kada će sigurno malo biti izdignuta od ostatka kupatila zbog odvoda vode i slivnika. Taj deo ispod obložite keramičkim pločicama. Kaljeno staklo debljine 8 mm postavite na kadu i uradite vrata u visini od 1,80 m visine. Određene delove ćete zaptivati silikonom i zaštitnim gumama, da ne bi došlo do procurivanja vode.


ZIDANA KADA
Obično se izvodi kada ne možete da uklopite dimenzije kupovne kade sa vašom ležećom kadom, tj, kada su mere van standarda. To se veoma često dešava. Zbog odvoda vode, i u ovom slučaju ćete morati da podignete nivo poda kade u odnosu na ostatak kupatila. Sve se rešava novim zidanjem i pravljenjem manjeg zidića, kao graničnika prema ostatku kupatila. I u ovom slučaju morate izvesti neophodnu hidroizolaciju poda i zidova tuš kade.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak