Kako malo kupatilo učiniti većim

Bravacasa 11.06.2013 22:50
Kako malo kupatilo učiniti većim


Ako ne živite u luksuznoj kući s modernim prostranim kupatilom, zasigurno želite svoje maleno kupatilo učiniti većim, barem vizuelno. Koristite naše savete za uređenje kupatila i sigurni smo kako ćete se osećati slobodnije, a vaše kupatilo izgledati prostranije.Odaberite boje koje će uneti mir u kupatilo čineći ga svetlijim
Blede i nežne boje proširuju prostor. Ne znači da vaše kupatilo mora da bude ružičasto, ali definitivno morate da izbegavate jake boje. Za pribor i peškire koristite vesele boje ali u pastelnim ili neutralnim tonovima. Izvrsno rešenje za svetlije kupatilo zasigurno je dodavanje rasvetnih tela. Plafonska rasveta deluje na celi prostor. Preporučujemo korišćenje zatvorenih rasvetnih tela kako ne bi došla u kontakt sa vodom. Korišćenje zidne rasvete unosi toplinu u prostor.

Kako malo kupatilo učiniti većim

Odaberite svetlije boje podnih obloga
Korišćenje svetlijih boja podnih obloga takođe je preporuka. Ako niste u mogućnosti da zamenite podne pločice, odlučite se za tepih nežnih boja. Koristite jedan veći tepih umesto nekolicine malih, kako biste dodatno proširili prostor.

Kako malo kupatilo učiniti većim

Element ispod lavaboa zauzima mnogo mesta
Element ispod lavaboa izvrstan je za pospremanje stvari, međutim zauzima mnogo prostora u vašem malom kupatilu. Montiranjem umivaonika direktno na zid prostor ćete učiniti otvorenijim i prohodnijim. Kako bi nadoknadili prostor za stvari dodajte malu policu ili ormarić.

Kako malo kupatilo učiniti većim

Proširite prostor refleksijom
Ako želite da učinite prostor još većim, iznad umivaonika postavite ogledalo. Ono će reflektovati svetlo u prostoru i tako ga učiniti vizuelno većim i prostranijim. Možete postaviti i više ogledala, te tako da stvorite malu umetničku zbirku u vašem kupatilu.

Kako malo kupatilo učiniti većim

Kada malih dimenzija može stvoriti osećaj udobnosti i intimnosti, međutim može biti i suprotno – depresivno i klaustrofobično. U zavisnosti od vaših želja i prioriteta kupatilo može biti mirno i sofisticirano ili šareno i veselo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak