Bravo deco - Medalje za fizičare i matematičare

Mondo 04.03.2013 08:29
Bravo deco - Medalje za fizičare i matematičare


Ekipe mladih fizičara i matematičara vraćaju se u Srbiju sa prestižnog takmičenja u Rumuniji sa zlatom, srebrom i bronzama.Na tradicionalnim međunarodnim takmičenjima iz fizike i matematike ekipe iz Srbije postigle su izvanredne uspehe.

Ekipa Srbije iz fizike osvojila je jednu zlatnu medalju, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Učenik 4. razreda Matematičke gimnazije Milan Krstajić osvojio je zlatnu medalju i titulu najboljeg u eksperimentalnom delu, učenici istog razreda Emil Maid i Ilija Burić osvojili su srebrne medalje, a učenik trećeg razreda iste gimnazije Luka Bojović osvojio je bronzanu medalju.

Učenica gimnazije iz Kragujevca Ljubica Vujović takođe je osvojila bronzanu medalju, kao i učenik gimnazije iz Zaječara Bojan Roško.

Ekipu Srbije iz matematike činila je šestočlana ekipa koja je osvojila dve bronzane medalje (učenik 4. razreda Matematičke gimnazije Simon Stojković i učenik Gimnazije iz Niša Žarko Ranđelović) i dve pohvale (učenici 4. i 3. razreda Matematičke gimnazije Lazar Radičević i Jelena Trišović).

Takmičili su se i učenici 4. i 3. razreda Matematičke gimnazije Vukašin Brković i Ivan Tanasijević.

U saopštenju se navodi da su tradicionalna međunarodna takmičenjima iz fizike i matematike (Romanian Master of Physics i Romanian Master of Mathematics) u Bukureštu među najprestižnijim i najozbiljnijim takmičenjima koje tradicionalno organizuje Rumunija.

Organizator poziva nacionalne ekipe iz celog sveta za koje smatra da su najbolji u fizici i matematici i koji tradicionalno pokazuju najbolje rezultate na svetskim olimpijadama.

Takmičenja su i neka vrsta treninga i pripreme za međunarodne olimpijade, a učestvovalo je oko 90 takmičara iz petnaestak zemalja, među kojima su Rumunija, Bugarska, SAD, Velika Britanija, Kina, Rusija, navedeno je u saopštenju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak