Trend: Zlatni sjaj na nameštaju

Večernje novosti 03.03.2013 12:39
Trend: Zlatni sjaj na nameštaju


Budući da je moto dekoratera ove sezone "bleštavo i svetlucavo", zlatni nameštaj je apsolutni hit, kao i srebrniPoklonici modernih enterijera verovatno se ne bi lako odlučili za nameštaj u boji zlata, jer ih podseća na klasičan stil ili rustični barok, ali sigurno će biti prijatno iznenađeni novim trendovima.

Naime, budući da je moto dekoratera ove sezone "bleštavo i svetlucavo", zlatni nameštaj je apsolutni hit, kao i srebrni, o kojem smo pisali uz prošlom broju "Života plus".

Boja najdragocenijeg metala ne mora da deluje staromodno, naprotiv u kombinaciji sa određenim materijalima može da izgleda izuzetno moderno i udahne toplinu savremenim ambijentima koji mogu da emituju hladnoću i monotoniju.

Pre svega se preporučuju komode i stočići u zlatnoj nijansi, koji se dobro uklapaju u ambijent dnevnog boravka i sobe za mlade, a za one hrabrije, što žele da unesu zrake sunca u dom, aktuelne su i zlatne sofe od lakih materijala koje mogu da se lako premeštaju.

Stručnjaci ih posebno predlažu za prostore u kojima su mladi, jer odslikavaju njihov veseo duh i snažnu energiju.

I u kupatilima zlatan nameštaj izgleda moderno i sofisticirano, kao i u spavaćim sobama. Ipak, za razliku od srebrnih detalja, sa zlatnima morate da budete mnogo oprezniji jer više privlače pažnju i estetski opterećuju prostor, pa ukoliko ih je previše, ambijent može da deluje kitnjasto i neukusno.

U trendu su sve nijanse zlata od starog do bledog, koje je naročito popularno jer se lako uklapa u ostale boje i materijale, pa je idealno za zavese, vaze, ramove za fotografije i druge sitnice.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak