Ulepšajte svoj radni prostor

Ljepota.ba 16.01.2013 17:47
Ulepšajte svoj radni prostor


Izgled vašeg radnog prostora može uticati na vašu produktivnost na poslu. Iako u kancelariji provodimo 8 sati dnevno, mnogi ne vode računa o izgledu i čistoći svog radnog stolaAko je vaš sto neuredan kolege i nadređeni će vas smatrati neorganizovanim, a vi ćete se osjećati zatrpano.

Kako biste bili što produktivniji važno je da vaš radni sto bude uredan. Stoga vam predlažemo da sebi postavite nekoliko korisnih pitanja.Da li je vaš sto čist? - Kako bi vaš radni stol uvijek bio čist u ladici držite sredstvo za čišćenje i krppu kako biste redovno moli čistiti stol. Za čišćenje stola, monitora, tastature i miša potrebno vam je svega nekoliko minuta.

Je li vaš radni prostor organizovan? - Da biste bili što učinkovitiji, važno je da vaš radni stol bude organizovan. Vaš stol treba biti uredan i funkcionalan.

Da li je vaš sto vedar? - Monoton stol sigurno neće djelovati poticajno. No, važno je i da ne bude previše šaren. Stol ukrasite zanimljivim okvirima za slike, fascikle neka budu u vašoj omiljenoj boji kako biste se osjećali što ugodnije.

Potiče li vas na rad? - Na stolu biste uvijek trebali imati nešto što će vas podsjećati na vaše ciljeve i pružati vam energiju za rad. Stoga neka vam predmet koji vas podsjeća na budućnost uvijek bude na vidljivom mjestu.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak