ANA otvoreno preti Srbima

Večernje novosti 14.01.2013 19:05
ANA otvoreno preti Srbima


Teroristička organizacija ANA proglasila mobilizaciju na svim etničkim prostorima. Komandant Kačak: Spremni smo da uđemo u rat sa Srbijom, jer otima naše teritorije



TERORISTIČKA naoružana formacija kosovskih Albanaca, poznata kao Albanska nacionalna armija (ANA) i javno je proglasila mobilizaciju svog celokupnog članstva na, kako je navedeno, etničkim teritorijama gde žive Albanci. Cilj mobilizacije, kako piše u proglasu koji je izdao glavni štab ANA, jeste „borba protiv srpskog okupatora koji preti na severu Kosova i u Preševskoj dolini“.

Glavni štab ove terorističke grupacije zasedao je u Vučitrnu, svega desetak kilometara od severne Kosovske Mitrovice i od svojih baza na Bajgori, u podnožju Kopaonika, odakle planiraju da izvode terorističke akcije na severu Kosova.

Pukovnik ANA pod nadimkom Kačak, posle sastanka u Vučitrnu, rekao „da će definitivno ući u rat sa Srbijom, koja odbija da prizna da su Preševo, Medveđa i Bujanovac albanske teritorije koje niko ne sme da dirne“.

Po nekim saznanjima međunarodnih snaga na Kosovu, ANA ima više hiljada članova. Uglavnom bivših pripadnika OVK, ali i podmlatka koji je angažovan i obučavan proteklih godina u prisustvu Kfora, Unmika i Euleksa.

Uz hitnu mobilizaciju članstva, GŠ ANA zahteva punu mobilnost svojih jedinica „u zaštiti albanske zemlje i nezavisnosti Kosova“.

Pred očima javnosti, sa oružjem na stolu i nad mapama sa rasporedom svojih snaga po operativnim zonama, oni su saopštili „da su njihovi snajperisti 24 sata u osmatranju“ i da su pred ovu mobilizaciju nabavili najsavremenije naoružanje, koje su prikazali na slikama.

- Javite se na svoje zadatke! Niko samostalno, na svoju ruku i bez koordinacije ne sme da preduzme bilo kakvu akciju - kaže se u naredbi GŠ ANA, i podvlači: „Neka po dva specijalca budu spremna za svaku situaciju“.

Direktno naređenje izdato je specijalnoj jedinici „Kobre“ da „rasporedi svoje snage u Preševskoj dolini i preduzme sve u zaštiti albanskog naroda protiv srpskog okupatora“. Tu vojnu grupaciju na sastanku GŠ ANA predstavljao je nepoznati general koji se takođe skrivao ispod maske.

Posebno upozorenje upućeno je i kosovskim vlastima u Prištini, koje glasi: „Niko ne sme da trguje teritorijama nastanjenim Albancima“.

Zasad niko od međunarodnih predstavnika na Kosovu, koji su zaduženi za očuvanje mira i bezbednosti, nije reagovao na ovakvu otvorenu provokaciju ANA. Ćutali su, iako je nekadašnji šef Unmika Mihael Štajner proglasio ANA terorističkom organizacijom 2005. godine, nakon akcije postavljanja eksplozivne naprave na mostu u severnom delu Kosova.

Sada, kada otvoreno prete Srbima na severu Kosova, niko od zvaničnika Kfora i Euleksa nije se oglasio ni saopštenjem.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak