Pravilno čišćenje lica

Žena sam ja 12.01.2013 16:43
Pravilno čišćenje lica


Sve devojke sa uživanjem provode sate ispred ogledala, odlučujući kakav će make up stavit.Kada je skidanje šminke i čišćenje lica u pitanju, situacija je malo drugačija.Mrsko nam je stajati ispred ogledala i skidati sve ono u što smo toliki trud uložili.  Isto tako, bitno je znati pravilno koristiti sredstva za uklanjanje šminke i čišćenje lica.

Čišćenje lica je njega u kojoj bi trebali da svi uživamo, jer zajedno sa prljavštinom skidamo i sav nakupljeni stres proteklog dana. Nakon čišćenja lica, osjećamo se svježije i prirodnije. Korišćenje neodgovarajućeg sredstva za čišćenje kože lica, ali i nepravilno čišćenje može nam nanijeti više štete nego koristi.

Evo kako bi trebalo da teče savršeno čišćenje…

1.  Koristite jagodice prstiju, imajući na umu da su ruke prije toga temeljno oprane.

2.  Umasirajte sredstvo za čišćenje po licu i vratu. Masirajte jagodicama potičući cirkulaciju, ali pazite na područje ispod brade i kožu oko očiju koje je posebno osjetljivo.

3.  Sredstvo za čišćenje ostavite jedan do dva minuta da djeluje i stupi u interakciju sa prljavštinom ili šminkom koje će na ovaj način ukloniti efikasnije.

4.  Nježnu krpicu za čišćenje umočite u toplu vodu, iscijedite i ostavite preko lica. Sredstvo za čišćenje skinite tako sto ćete krpicu lagano vući po koži.

5.  Da se na krpici za čišćenje ne bi pojavile bakterije, dobro je perite svaki put. Nikada nemojte koristiti krpicu dva puta bez prethodnog pranja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak